Kripto Paralar

Kripto paralarda savaş krizi! Değer kaybı artıyor...

Bitcoin günlük yüzde 3.8 değer kaybederek 38 bin dolar seviyesine düşerken, Ethereum'da da yüzde 4.5 oranında değer kaybı yaşandı ve 2 bin 530 dolara kadar düştü... Fakat, bu seviyeden yapılan kâr satışları ve Fed Başkanı Jerome Powell tarafından Mart ayında faiz yükseltilmesinin uygun olacağına ilişkin gelen duyuruyla değer kaybı başladı

Kripto para piyasalarının devi Bitcoin'de geçtiğimiz hafta, yaptırımlar nedeniyle Rusya'dan talep yükselişi yaşanacağına ilişkin öngörülerle 45 bin dolar aşıldı. Fakat, bu seviyeden yapılan kâr satışları ve Fed Başkanı Jerome Powell tarafından Mart ayında faiz yükseltilmesinin uygun olacağına ilişkin gelen duyuruyla değer kaybı başladı. 

Peki kripto paralarda son durum ne oldu? Hangi kripto para ne kadar değer kaybetti? İşte ayrıntılar...

 

Kriptoların devi Bitcoin'de bu sabah itibarıyla son 24 saatte yüzde 3.8 değer kaybı yaşandığı görüldü ve 38 bin dolar seviyesine düşüldü. Diğer bir bütük kripto para olan Ethereum da ise yüzde 4.5 düşüş göstererek 2 bin 530 dolar seviyesine kadar indi. 

Uzman isimler tarafından Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin sürmesiyle riskli varlıklar şeklinde nitelendirilen kripto para piyasalarında satışların gerçekleşmesinin normal olduğuna dikkat çekiyor. 

TÜM PİYASAYI ETKİLİYOR

Haftanın ilk gününde satış dalgası bütün kripto paralara yayılmış durumda, işte kriptolardaki son durum...

Binance Coin yüzde 3.1, Cardano (ADA) yüzde 4.7, Ripple yüzde 1.5, Solana yüzde 6.2,Terra(LUNA) yüzde 6.7 ve Avalanche (AVAX) ise yüzde 5.5 değer kaybetti. 

Habertürk'te yer alan habere göre; piyasa değeri açısından ilk 100'de bulunan kriptoların 95'inde son 24 saatte düşüş gerçekleşti.

Çiftçi vergi iadesi ödemelerinde şok gelişme! Milyonların yüzü gülecek...

Emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi! Beklenen tarih belli oldu!

Kritik açıklama: Gram altın 1.450 lira olacak!

Rusya-Ukrayna savaşı ayçiçek yağı fiyatlarını da vuracak! Yeni zamlar kapıda!

Milyonlarca çiftçi bekliyor! Dikkat! Mazot ve gübre desteği ödemeleri...

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Kripto para borsalarını neler bekliyor? Yatırımcılar dikkat!