Kripto Paralar

Kripto paralar yatırımcılarını şaşırttı! Bitcoin'i neler bekliyor? Bitcoin değerlenecek mi? Yatırımcılar dikkat!

Kripto para piyasalarında durgunluk süreci sürüyor. Peki kripto paraları neler bekliyor? Kripto paralar değerlenecek mi? Kripto paralarda ve Bitcoin'de yükseliş sürecek mi? İşte merak edilen ayrıntılar... Kriptoların lideri Bitcoin'le beraber hareketlenen piyasada toplam değer 1 trilyon dolar civarına yakınlaştı

Kripto para piyasalarında canlanma sinyalleri gelse de güçlenme aşaması henüz başlamadı. Kriptoların lideri Bitcoin'le beraber hareketlenen piyasada toplam değer 1 trilyon dolar civarına yakınlaştı. 

Kripto para piyasalarında durgunluk süreci sürüyor. Sosyal medyada uzman olarak kendini tanıtanların küçük artış hareketlerinde yatırımcıları etkileyen açıklamalar yapmaları haricinde bir aksiyon alamayan kripto paralar zirvelerinden oldukça uzakta seyrediyor. 

 

ABD’de enflasyonun 41 senenin zirvesine ulaşması, faiz artırımı beklentilerinin yoğunlaşması, Euro/dolar paritesinin 20 senenin dibini görmesi ve doların tüm dünyada değerlenmesi kripto paraları etkiliyor. 

Peki kripto paraları neler bekliyor? Kripto paralar değerlenecek mi? Kripto paralarda ve Bitcoin'de yükseliş sürecek mi? İşte merak edilen ayrıntılar...

Dolar bir yatırım aracı olmasa da artıştan pay almak isteyen kişiler bu tarafa yöneliyor. ABD Merkez Bankası Fed’in enflasyonla mücadele etmek için gelecek günlerdeki toplantıda yine faiz artırımı yapacağı beklentileri piyasalar tarafından benimsendi. 

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; kripto para birimlerine genel açıdan bakıldığında etkili bir hareket kaydedilmiyor. 

Tarihi zirvesinden uzakta olan  Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoinler yatırımcılardan talep görmüyor. 

 

Dünya genelinde kripto para birimlerinin piyasa değeri 977 milyar dolar civarında ve bu da oldukça düşük bir tutar. Tarihi yüksek seviyelerin görülmesi için bu rakamın yaklaşık 3-4 katına ulaşması gerekli. 

Küresel çapta etkisini gösteren enflasyon sorunu da kripto paralar yerine daha likit ve güçlü varlıklara olan eğilimin artmasını sağlıyor. 

PİYASA DEĞERİ ARTIYOR 

Satışlarla güç kaybı yaşayan kriptolarda piyasa değeri 800 milyar dolar civarına kadar düşmüştü. Bu gerilemeden sonra gelen küçük alımlar piyasa değerini artırmaya başladı ve 1 trilyon doların kıyısına ulaştı. 

KRİPTOLARA GÜVEN SARSILDI MI?

Herhangi bir otoriteye bağlılığı bulunmayan, marj aralığı olmayan, teknik ve temel analizin tamamen etkisiz olduğu kripto para piyasalarında son zamanlarda büyük kayıplar gerçekleşti ve artış ümidi de kısa vadede görülmüyor. Kar etmek için kripto alan kişiler uzun zamandır beklemede kalıyor ya da zararına satış yapıp başka enstrümana geçiş yapıyor. 

Güven ortamının kaybolması sebebiyle yatırımcılar kripto para alacaklarında imtina edebiliyor ve kripto para borsalarının piyasa yapıcı gibi davranması, alım-satım işlemlerini durdurmaları, çekim işlemlerini iptal etmeleri gibi hareketleri de güvenilirliğin sarsılmasına neden oluyor. 

 

Hiçbir lisans veya yetkisi bulunmadan sosyal medya üzerinden de kripto para pazarlayarak geçimini sağlamaya çalışan kişiler dsebebiyle de yüz binlerce kişi sertvetini yitirdi. Kripto para piyasalarına ilişkin kendini uzman şeklinde tanıtan kişilere güvenilmemesi ve yatırım kararlarının dikkatli bir şekilde alınması gerektiğine dikkat çekiliyor. 

BİTCOİN'DE SON DURUM NE? 

Bitcoin fiyatları bir süredir 20-21 bin dolar seviyesinde sıkışmış durumda. Küçük fiyat hareketleriyle dengesini bulmaya çalışan dev kripto Bitcoin, yüzde 4 oranında primle 2 bin 280 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

ETHEREUM YÜZDE 6 YÜKSELDİ 

Tarihi zirvesinden çok uzakta olan Ethereum yüzde 6'dan fazla artış göstererek 1.455 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

SOLANA 40 DOLAR SEVİYESİNİ AŞTI 

Yatırımcıların büyük paralar kaybetmesine sebep olan ve uzmanlar tarafından bir dönem pazarlanan Solana tarihi zirvesinden oldukça uzakta seyrediyor. Solana yüzde 2 seviyesinde yükselişle 40.77 dolar seviyesinde bulunuyor. 

DOGECOİN'DE SON DURUM NE? 

Milyarder iş insanı Elon Musk’ın açıklamalarıyla yön değiştiren Dogecoin güçsüz seyrediyor. Dogecoin yüzde 1 oranında primle 0.06494 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Bitcoin'de büyük kayıp! Kripto paralar ne durumda?

Altında son dakika! Öyle bir çakıldı ki... 1 gram bile altını olana kötü haber! Hemen 18 Temmuz 2022 altın fiyatları!

Elinde 1 doları bile olan hemen baksın! Dolar yükseldi mi, düştü mü? Son dakika 18 Temmuz 2022 dolar kuru...