06 / 05 / 2024

Kripto piyasaları FTX depreminin enkazı altında! Bundan sonra ne olacak?

Kripto piyasaları FTX depreminin enkazı altında! Bundan sonra ne olacak?

Kripto para işlem platformu FTX hakkında hafta başında usulsüz işlem yapıldığına dair çıkan haberler ile kripto piyasalarında adeta deprem yaşandı. Kripto paralarda başlayan düşüş, şirketin iflas başvurusunda bulunması sonucu daha da ivme kazandı.



Binance Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao'nun kripto para sektörünün en büyük ikinci borsası olarak bilinen FTX’i satın alacağına dair haberler kripto piyasasındaki düşüşün fitilini ateşleyen gelişmelerden biri oldu.

FTX’in likidite sorununun çözümlenmesi için Bankman-Fried ile Zhao arasında görüşmeler başlamıştı. Taraflar anlaşsa da ve aralarında Binance'nin FTX'i satın almasına yönelik niyet mektubu imzalamış olsa da kısa bir süre içerisinde Binance, FTX'i satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu.

Binance'den yapılan açıklamada FTX’i satın almaktan vazgeçmenin nedeni krizin sanılandan daha büyük olduğunun ortaya çıkması.

Bu aşamadan sonra süreç hızlandı. Önce yetkililerin başlattığı soruşturmalar ve sonra da iflasın açıklanması kripto dünyasını alt üst etti. Cuma günü FTX tarafından yapılan açıklamada, şirketin ABD'de iflas sürecini başlattığı açıklandı, FTX CEO'su Bankman-Fried'in de istifa ettiği belirtildi.

Binance Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Zhao, FTX'teki erimenin tam etkisinin henüz hissedilmediğini belirterek, kademeli kripto krizi konusunda kullanıcılara uyarıda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön