27 / 04 / 2024

68 binden 18 binin altına çakıldı! 2 trilyon dolardan fazla kayıp var!

68 binden 18 binin altına çakıldı! 2 trilyon dolardan fazla kayıp var!

Kripto para yatırımcıları, FTX depreminin enkazı altında. Şu ana kadar hesaplanan kayıp 2 trilyon dolardan fazla.



Kripto para borsası FTX’in iflasını açıklaması kripto dünyasında deprem etkisi yaptı. 3 trilyon dolar değerindeki kripto para dünyasında yaşanan çarpıcı düşüş sonrası 900 milyar dolar seviyeleri görüldü. Uzmanlar, gerilemenin çok şiddetli olduğunu ve FTX'in iflasının kripto pazarını sarstığını söylüyor.

Bir yıl önce 68 bin dolar sınırına dayanan ve yatırımcıların iştahını kabartan Bitcoin, makroekonomik sıkıntılar ve piyasadaki olumsuz durumlar nedeniyle sert düşüş yaşadı.

Bu hafta kripto para borsası FTX tarafından yapılan iflas açıklaması, Bitcoin'in fiyatını 18 bin doların altına da düşürdü.

Kripto dünyası 3 trilyon dolardan 900 milyar dolara düştü

Kripto para dünyasında durum böyle olunca, bir zamanlar yaklaşık 3 trilyon dolar değerinde olan sektör, şimdi 900 milyar dolar civarında bir paya sahip.

CNBC'ye konuşan yatırım firması Araştırma Direktörü Katie Talati, 2 trilyon dolar civarındaki kaybı “çok hızlı ve şiddetli düşüş” ifadeleriyle değerlendirdi.

Talati, birçok kişinin dijital varlıkların öldüğünü ilan ettiğini söyledi.

Yaşananların endüstrinin birçok eksiğini ortaya çıkardığını anlatan Talati, bu durumun yatırımcılara ve halka finansal düzenlemenin neden var olduğunu bir kez daha hatırlattığını söyledi.

FTX'İN İFLASI KRİPTO DÜNYASINI ALT ÜST ETTİ

Bulut tabanlı hizmetler sunan ve 130 bin Bitcoin sahibi olan MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, "Bitcoinciler adına konuşursak, kapana kısılmış gibi hissediyoruz ve artık çıkmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön