29 / 04 / 2024

Kritik veri açıklandı! İşte Türkiye'nin en çok ürün sattığı ülkeler...

Kritik veri açıklandı! İşte Türkiye'nin en çok ürün sattığı ülkeler...

Türkiye’nin ekim ayı ihracat ve ithalat rakamları belli oldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak 21.3 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Ekim ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya ilk sırada...



Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye’nin ekim ayı ihracat ve ithalat rakamlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada ihracatın geçen yıl yakaladığı ivmeyi bu yılın ilk 10 ayında da devam ettirdiğini ve her ay olduğu gibi en yüksek aylık ihracat seviyesine ulaştığını söyledi.

Ekim ayında ithalat yüzde 31,9 yükselerek 29 milyar 303 milyon dolar oldu.

10 AYLIK İHRACAT 209 MİLYAR DOLAR OLDU

Ocak-ekim döneminde ihracat yüzde 15 artarak 209,5 milyar dolara yükseldi.

Dış ticaret hacmi yüzde 17,9 artışla 50 milyar 601 milyon dolar oldu. Dış ticaret açığı yüzde 430,4 artış gösterdi ve 8 milyar 6 milyon dolar olarak hesaplandı.

İhracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 72,7 olarak kaydedildi. Enerji verileri ayrı tutulduğunda ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 90,9 oldu.

Kritik veri açıklandı! İşte Türkiye nin en çok ürün sattığı ülkeler...

İŞTE EN FAZLA İHRACAT YAPILAN ÜLKELER

Ekim ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler, 1 milyar 679 milyon dolarla Almanya (yüzde 0,6 düşüş), 1 milyar 418 milyon dolarla Irak (yüzde 26 yükseliş) ve 1 milyar 306 milyon dolarla ABD (yüzde 0,01 düşüş) oldu. İhracatta en çok paya sahip ilk 10 ülkenin toplam ihracat içindeki payı ise yüzde 48 olarak hesaplandı.

Bu dönemde en fazla ihracat yapılan ülkeler, 8 milyar 226 milyon dolarla Avrupa Birliği, 4 milyar 182 milyon dolarla Yakın ve Orta Doğu ülkeleri ile 3 milyar 653 milyon dolarla diğer Avrupa ülkeleri oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön