16 / 05 / 2024

Kritik veri açıklandı! İşte Türkiye'nin en çok ürün sattığı ülkeler...

Kritik veri açıklandı! İşte Türkiye'nin en çok ürün sattığı ülkeler...

Türkiye’nin ekim ayı ihracat ve ithalat rakamları belli oldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak 21.3 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Ekim ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya ilk sırada...



Geniş Ekonomik Gruplar (BEC) sınıflamasına göre en çok ihracat yüzde 0,6 artış ve 10 milyar 475 milyon dolarla "ham madde (ara malları)" grubunda yapılırken, bunu yüzde 0,3 artış ve 7 milyar 928 milyon dolarla "tüketim malları" ve yüzde 21,7 artış ve 2 milyar 728 milyon dolarla "yatırım (sermaye) malları" grupları takip etti.

Sektörler özelinde bakıldığında, ekim ayı ihracatında imalat sanayisinin tuttuğu pay yüzde 94,7, tarım, ormancılık ve balıkçılığın payı yüzde 3,1, madencilik ve taş ocakçılığı sektörünün payı ise yüzde 1,7 olarak hesaplandı.

 

Buğdayda son dakika şoku! Gıda fiyatları alt üst olacak!

Bu fiyata kim alır diyorsanız sıkı durun! Ekim ayında satışları patladı!

Ev kuracakları en çok düşündüren beyaz eşya o! İşte en uygun buzdolabı fiyatları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön