06 / 05 / 2024

KSV'den cezaevindeki gençlere ustalık sertifikası!

KSV'den cezaevindeki gençlere ustalık sertifikası!

KSV' nin, Ankara Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu' nda düzenlediği meslek edindirme kursunu başarı ile tamamlayan 19 genç, uluslararası geçerliliği olan ustalık sertifikasına kavuştu.



KSV Genel Müdürü Yusuf Kınay, "KSV olarak düzenlediğimiz meslek edindirme kurslarıyla, şu an cezaevinde bulunan gençlerimizin, mahkumiyet sürelerinin bitiminde mesleklerini kazanmış, topluma faydalı bireyler olarak yaşamlarına devam etmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi. 


Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın (KSV), cezaevi ve ıslahevlerinde düzenlediği Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursları kapsamında  Ankara  Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu'nda eğitim verdiği 19 kursiyere, ustalık belgeleri törenle teslim edildi. Sertifika töreninde konuşan KSV Genel Müdürü Yusuf Kınay, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde cezaevi ve ıslahevlerinde düzenledikleri meslek edindirme kurslarıyla, gençlerin geleceklerini oluşturmalarına ve topluma kazandırılmalarına katkı sağladıklarını kaydetti. 


Geri Dön