21 / 05 / 2024

Küçük esnafı rahatlatacak gelişme! Artık 'mesafe' olacak

Küçük esnafı rahatlatacak gelişme! Artık 'mesafe' olacak

Rekabet Kurumu, zincir market açılışları için mesafe uyarısı yaptı. Konuyla ilgili konuşan TÜKONFED Başkan Vekili Güllü, düzenlemenin hayata geçmesinin yerel işletmelerin rekabetine büyük oranda katkıda bulunacağını ifade etti.



DİKKAT ÇEKEN MESAFE VE İKİNCİ ŞUBE UYARISI

Konuyla ilgili gazetevatan.com'dan Yasin Arslan'ın haberine göre, Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı ve TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, Rekabet Kurumu’nun mal ve hizmet piyasalarının serbest ve sağlıklı bir rekabet ortamı içinde görevleri yerine getirmek üzere kurulduğunu hatırlatarak, “Amaç doğrultusunda çalışma yapan Rekabet Kurumu, zincir marketlere yönelik yasa tasarısında yer alması gereken maddelere ilişkin ‘Türkiye Hızlı Tüketim Malları Perakendeciliği Sektör İncelemesi Nihai Raporu’nda, belirlenecek bir mesafe çapında aynı ekonomik bütünlük içerisinde yer alan perakendecilerin ikinci bir şube açmalarının ve devralma işleminin yasaklanması gerektiği vurguladı” dedi.

"PİYASAYI ZİNCİR MARKETLER DÜZENLİYOR"

Raporun ve tespitlerin çok yerinde olduğunu belirten Güllü, “Öteden beri her adım başı zincir marketlerin oluşmasının düzenleme yapılmasını belirtmiştik. Evet zincir marketler hayatımızı kolaylaştırıyor ve aradığımızı bir arada bulabiliyoruz. Ancak bu getirdiği kolaylıkların yanında piyasayı düzenlemeleri, fiyatları birlikte belirlemeleri ve fiyatları artırmaları şeklindeki olumsuzlukları da yaşanıyor” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön