30 / 07 / 2024

Küçük esnafı rahatlatacak gelişme! Artık 'mesafe' olacak

Küçük esnafı rahatlatacak gelişme! Artık 'mesafe' olacak

Rekabet Kurumu, zincir market açılışları için mesafe uyarısı yaptı. Konuyla ilgili konuşan TÜKONFED Başkan Vekili Güllü, düzenlemenin hayata geçmesinin yerel işletmelerin rekabetine büyük oranda katkıda bulunacağını ifade etti.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


"DÜZENLEME YEREL İŞLETME İÇİN CAN SUYU OLUR"

Güllü, yüksek miktarda alım yapabilen zincir marketlere karşı bakkal ve yerel marketlerin rekabet etme imkanın çok zor olduğunu belirterek, “Bakkal ve yerel marketlerin desteklenmemesi veya birlikte hareket etmemesi nedeniyle bakkallar neredeyse yok oldular. Rekabet Kurumu raporuna uygun olarak yasal düzenlemelerin yapılacak olması ve bu düzenlemeye göre zincir marketlerin mesafe yönünden tanzim edilmesi halinde bakkal ve yerel marketlerde bir canlanma olacaktır. Düzenlemenin hayata geçirilmesi ve sahada uygulanması halinde bakkal ve yerel marketlerin zincir marketlerle rekabet etmesine ciddi katkı sağlayacağı kanaatindeyiz” dedi.

"ÜRETİCİ DE KORUNMALIDIR"

Zincir marketlerdeki fiyatların piyasada referans fiyat olarak alındığını söyleyen Güllü, “Zincir marketteki fiyatı gören pazarcı ve hal esnafı da fiyatları yükseltmektedir. Dolayısıyla da piyasada fiyatların artması yönünde zincir marketler kaldıraç etkisi oluşturmaktadır. Bu düzenlemenin yanı sıra hal yasasında bir an önce üreticiyi koruyucu önlemlerin hayata geçirilmesine yönelik düzenlemeler getirilmesi de gereklidir” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön