28 / 04 / 2024

Küçük yatırımcılar büyük projelere metrekare bazında ortak olabilecek!

Küçük yatırımcılar büyük projelere metrekare bazında ortak olabilecek!

Gayrimenkul sertifikası kapsamında küçük yatırımcılara büyük projelere metrekare bazında ortak olma imkanı sağlanacak...



Resmi Gazete'de yayınlandı Evlerin 1 metrekaresini bile satın alma imkanı sağlayan 'gayrimenkul sertifikası' uygulaması dün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Gayrimenkul sertifikası, bir gayrimenkul projesini gerçekleştirmeyi üstlenenler tarafından inşa edilecek gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç edilen menkul kıymet anlamına geliyor. 


Satış metrekare bazında Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) tebliğine göre; sertifika ile konut projelerindeki daireler metrekare bazında satışa çıkacak. Bir metrekarelik bile olabilecek sertifika, projeler başlarken satışa çıkacak ve proje tamamlanana kadar sertifika işlem görecek ve proje bittiğinde işlemden çekilecek. 

Gayrimenkul sertifikası ile inşaat sektörünün de canlanması bekleniyor.


Peşinat yerine geçecek 


Proje bittikten sonra sertifika sahibi isterse daireyi, isterse borsada işlem gören sertifikanın kazancını alabilecek. 

Yatırımcının elinde dairenin tümünü alacak sertifika yoksa, elindeki sertifika peşinat olarak sayılacak. Yatırımcı, inşaat tamamlandığında inşaat firmasına başvurup sertifikalarını firma hesabına yatıracak ve evini alacak. 


Posta Gazetesi


Geri Dön