28 / 04 / 2024

Yunanistan'daki kiralık gayrimenkullere İsrailli yatırımcılardan büyük talep!

Yunanistan'daki kiralık gayrimenkullere İsrailli yatırımcılardan büyük talep!

Yunanistan'da kiralık gayrimenkul pazarı Gazzede'ki çatışmalar devam ederken İsrailli yatırımcılardan büyük ilgi gördü.  



Yunanistan'da gayrimenkule büyük ilgi gösteren İsraillilerin sayısı her geçen gün artıyor. Yunanistan’da, yatırımcılar özellikle kiralık gayrimenkule yöneliyor.

İSRAİLLİ YATIRIMCILARDAN YUNANİSTAN'A BÜYÜK TALEP

Yunanistan'ın kiralık gayrimenkul pazarı, Gazze'de çatışmalar devam ederken, İsrailli yatırımcılardan büyük talep görüyor. Uzun soluklu yatırımlardan kaçınan binlerce İsraiili, kira sözleşmeleri için de yüksek tutarlar ödemekten çekinmiyor.

Yunanistan'da ekonomik kriz sürecinde uygulamaya sokulan 'kemer sıkma' önlemlerinin yürürlükte olmasıyla   yatırımcılar tarafından kiralık gayrimenkule ilgi artmaya başladı.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN KENT: SELANİK!

Selanik bu anlamda en çok tercih edilen kent olurken, Yunanistan basını, İsraillerin Yunanistan'ın gayrimenkul pazarına olan ilgisinin Selanik ile sınırlı olmadığını belirtti.

Buna göre İsrailliler, Türkiyelilerin yoğunlukla yaşadığı Atina'nın güney kıyı kesimlerinde de konut arayışına devam ediyor. Atina ve Selanik gayrimenkul pazarından son bilgiler, Airbnb gibi kısa süreli kiralama platformlarında sunulan dairelerin İsraillilerin öncelikli hedefi haline geldiğini gösteriyor.

Gazateduvarcom'da yer alan habere göre; İsraillilerin hızlı bir şekilde erişilebilir durumda olan gayrimenkullerle ilgilendiği belirtilidi. Maddî imkânları olan ve vize konusundaki engelleri 'bertaraf eden' İsraillilerin, hızlı bir şekilde Yunanistan'da gayrimenkul kiralamayı talep ettiği ortaya atıldı.

Yunanistan daki kiralık gayrimenkullere İsrailli yatırımcılardan büyük talep!

EMLAK PİYASASI YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR!

İsrail kaynaklı talep, sadece Selanik ile sınırlı kalmayıp, özellikle Atina'nın güney banliyöleri ve şehir merkezinin dışındaki bölgelerde de arttı.  Atina'nın emlak piyasasını yakından takip edenler, son haftalarda İsrail kaynaklı kiralama talepleri ile karşı karşıya olunduğunu ifade etti. 

Kıbrıs ve Yunanistan, güvenlik ve istikrar sunmalarından dolayı,  İsrailli yatırımcılar için tercih edilen destinasyonlar olarak görülüyor.

ALTIN VİZE PROGRAMI!

Yunan gayrimenkullerine yapılan yatırımlar, Yunanistan ve İsrail arasındaki özel ilişkiler ve turizm sektörünün beklenen toparlanması nedeniyle cazip hale geliyor. Öte yandan Yunanistan hükümeti, belirli bir miktarın üzerinde gayrimenkul alımı yapacak yabancı yatırımcılara 'Altın Vize' programı gibi teşvikler de  sunuyor.

Analistlere göre, bu trendin özellikle yüksek talep gören bölgelerde gayrimenkul fiyatlarının artışını hızlandırabileceğini belirtiliyor.  Ancak, artan fiyatlardan dolayı yerel halkın bu pazarda rekabet etme yeteneği konusunda endişeler oluşmaya başladı.

ABD'lilerin hali Türklerden perişan! ABD hayali kuranlara duyurulur!

Konut satışlarında denge yine değişti: Ev var alıcı yok!

Geri Dön