12 / 05 / 2024

Gayrimenkul sertifikası küçük yatırımcı metrekare

Gayrimenkul sertifikası küçük yatırımcı metrekare

Gayrimenkul sertifikası kapsamında küçük yatırımcılara büyük projelere metrekare bazında ortak olma imkanı sağlanacak...

Ekin Gayrimenkul Mimarlık Proje Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekin Gayrimenkul Mimarlık Proje Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Düzgün Dalga, Ertan Çağlın ve M. Mustafa Baytok ortaklığında kuruldu.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Çepoğlu Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Çepoğlu Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Mahmutçepoğlu, Ali Kemal Mahmutçepoğlu ve Yusuf Mahmutçepoğlu ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cevat Çamur tarafından kuruldu.

Dg Homeart Gayrimenkul Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dg Homeart Gayrimenkul Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Derya Eğer ve Gökçe Emek ortaklığında kuruldu.

Huba İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Huba İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde Süleyman Taha Durmuş tarafından kuruldu.

Option Gayrimenkul Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Option Gayrimenkul Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Fatih Akdağ tarafından kuruldu.

Ihlamur Gayrimenkul Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ihlamur Gayrimenkul Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Şinasi Erhan Bozoğlu tarafından kuruldu.

Wonderland Gayrimenkul Mimarlık Yapı Emlak Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Wonderland Gayrimenkul Mimarlık Yapı Emlak Danışmanlık Anonim Şirketi Gaziosmanpaşa’da  500 bin TL sermaye bedeli ile Ethan Gökhan Cengiz tarafından kuruldu.

Efsa Grup Gayrimenkul Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Efsa Grup Gayrimenkul Mimarlık İnşaat Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  60 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Sevinç  ve Serkan Tunahan tarafından kuruldu.

Gayrimenkul zengini Kıvanç Tatlıtuğ, Urla'dan arazi aldı!

Gayrimenkul zengini Kıvanç Tatlıtuğ, yatırımlarına bir yenisini ekledi. Yakışıklı oyuncu, İzmir'in Urla ilçesinde zeytin ve organik tarım da yapabileceği 4 dönümlük arazi için 2 milyon lira ödedi.

Kavaklı Grup İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kavaklı Grup İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Yont ve Sedat Aygün ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul sertifikası küçük yatırımcı metrekare Haberi

Gayrimenkul sertifikası küçük yatırımcı metrekare

Resmi Gazete'de yayınlandı Evlerin 1 metrekaresini bile satın alma imkanı sağlayan 'gayrimenkul sertifikası' uygulaması dün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Gayrimenkul sertifikası, bir gayrimenkul projesini gerçekleştirmeyi üstlenenler tarafından inşa edilecek gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç edilen menkul kıymet anlamına geliyor. 


Satış metrekare bazında Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) tebliğine göre; sertifika ile konut projelerindeki daireler metrekare bazında satışa çıkacak. Bir metrekarelik bile olabilecek sertifika, projeler başlarken satışa çıkacak ve proje tamamlanana kadar sertifika işlem görecek ve proje bittiğinde işlemden çekilecek. 

Gayrimenkul sertifikası ile inşaat sektörünün de canlanması bekleniyor.


Peşinat yerine geçecek 


Proje bittikten sonra sertifika sahibi isterse daireyi, isterse borsada işlem gören sertifikanın kazancını alabilecek. 

Yatırımcının elinde dairenin tümünü alacak sertifika yoksa, elindeki sertifika peşinat olarak sayılacak. Yatırımcı, inşaat tamamlandığında inşaat firmasına başvurup sertifikalarını...