27 / 04 / 2024

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yeni nesil gayrimenkul sertifikası çalışmalarının devam ettiğinin bilgisini paylaştı.

YENİ NESİL GAYRİMENKUL SERTİFİKASI GELİYOR!

Türkiye'de daha önce denenen ve işlem hacmi bakımından istenen seviyelere ulaşamayan gayrimenkul sertifikasında yeni nesil uygulama çalışmaları devam ediyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası çalışmalarını değerlendirerek, çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

SPK Başkanı Gönül, bu sene ülkemizi derinden etkileyen büyük deprem felaketleri sonrasında kentsel dönüşüm ve afet yönetimine finansman ihtiyacını dikkate alarak gayrimenkul finansmanında yeni modeller üzerinde  çalıştıklarını açıklayarak '' Bu anlamda Gayrimenkul Proje Fonu ve yeni nesil Gayrimenkul Sertifikası çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

SPK Başkanı ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

SPK BAŞKANI'NDAN GELİR GİDER AÇIKLAMASI!

SPK Başkanı Gönül  Gayrimenkul Proje Fonu ve yeni nesil Gayrimenkul Sertifikası ile ilgili açıklamalarının  ardından SPK bütçesine yönelik de bilgiler verdi.

SPK Başkanı Gönül, komisyonda gerçekleştirdiği sunumunda kurulun gelir-gider durumu ile ilgili kısa bilgiler de paylaştı. Buna göre, 2022 yılı kesin hesap raporuna göre SPK tarafından 696,4 milyon TL gelir tahsilatı ve 811,7 milyon TL tutarında gider kaydının yapıldığı belirtildi. 

Yapılan bu giderin 543,1 milyon TL’lik kısmının 2022 yılı içerisinde genel bütçeye yapılan aktarmayı içerdiği bilgisi paylaşıldı. SPK tarafından  2023 yılı bütçe ödeneği 900 milyon TL olurken, 2024 yılı faaliyetleri için 1,5 milyar TL ödenek teklifinde bulunuldu.

SPK Başkanı ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

KONUT SEKTÖRÜNE MERHEM OLACAK!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu Gayrimenkul Proje Fonu ve yeni nesil Gayrimenkul Sertifikası için ara vermeden çalışmalarına devam ediyor. Ekonomi yönetimi, konut kredisi faizleri, konut ve kira fiyatlarındaki artışlar karşısında yeni yöntemi açıkladı. Bu yöntemin eski bir yöntem olduğu fakat eski hatalardan ders çıkarılarak yeniden hayata geçirileceği belirtildi. 

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Geri Dön