06 / 05 / 2024

Küçük yatırımcılar için tehlike çanları çalıyor! Ekonomistler birer birer uyardı!  Yatırım yapacaksanız hemen bu habere

Küçük yatırımcılar için tehlike çanları çalıyor! Ekonomistler birer birer uyardı!  Yatırım yapacaksanız hemen bu habere

Borsa İstanbul, son bir ayda % 27 değer kazandı. BİST BANKA’da ise artış ise aylık % 91 oldu. Ekonomistler küçük yatırımcılara ise çok önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar…



Her geçen gün artan enflasyon rakamlarının yaratmış olduğu ekonomik tahribat her geçen gün çoğalırken ekonomi dünyasında da yatırım eğilimleri her gün değişim göstermekte. Son zamanlarda borsadaki hareketlilik de bunun bir göstergesi oldu. Borsa İstanbul, son bir ayda % 27 değer kazandı. BİST BANKA’da ise bu artış aylık % 91 oldu. Banka hisseleri içinde de en yüksek artış kamu bankalarında olmuş oldu. Halkbankası hisselerindeki son bir aylık yükseliş  % 173 olurken VakıfBank’ta bu artış % 215’i buldu. Ekonomistler bu artışları şüpheli bir şekilde bulurken piyasalarda Varlık Fonu aracılığı ile banka hissesi alımın gerçekleştiği ve borsanın yükseltildiği iddialar arasında. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Hazine’nin kendi ihracı olan bono ve tahvil dururken borsadaki artışla övünerek yatırımcıları borsaya yöneltmiş durumda. 

"KONTROLLÜ FİNANS MERKEZİ"

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’ın haberine göre; borsadaki yükseliş ise başta kamu bankaları olmak üzere bankacılık hisselerindeki anormal derecedeki artışların etkili olduğunu dile getiren Doç Dr. Evren Bolgün, faizler ve döviz kuru sonrası kamunun borsada da etkin olmaya başladığını dile getirdi. “İstanbul Kontrollü Finans Merkezi” benzetmesine değinen Bolgün, “Bankacılık hisselerinin bir çoğunda günlerdir satıcı yok, açılıştan sonra % 10 yükseliş ile tavan oluyorlar burada bir anormalik mevcut. Banka hisseleri emsal ülkelerin bankalarına göre daha aşağıdaydı senelerdir fakat  son gelişmelerle dengesini bulmaktaydı. Tüm bunlara rağmen hâlâ satıcısız tavan bir şekilde ilerlemesi garip” şeklinde konuştu. Son bir aydır 800 milyon dolara yakın bir yabancı girişinin de olduğunu kaydeden Bolgün, “Tabii bu kesin yabancıdır dememekteyiz. Yerli bir büyük kurumsal alıcı ya da yabancı kurum hesabı üzerinden de alım işlemleri gerçekleştiren yerli kurumsal yatırımcı olma ihtimalini hissettiriyor” şeklinde konuştu.

Küçük yatırımcılar için tehlike çanları çalıyor! Ekonomistler birer birer uyardı!  Yatırım yapacaksanız hemen bu habere


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön