Ekonomi

Küçük yatırımcıya 7 önemli uyarı

Hazine ve Maliye Bakanı tasarruf sahiplerine BİST'i adres gösterdi peki hisse senedi yatırımında riskler ve temel ilkeler neler? Parayı katlamak mümkün mü? Fırsatlar ve riskler neler?Uzmanlardan borsaya yatırım yapmayı planlayan küçük yatırımcıya yönelik uyarı üstüne uyarı geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin tasarruf sahiplerine yönelik olarak yaptığı "borsaya yatırım yapın" çağrısının ardından geçtiğimiz günlerde patlayan borsadaki rüşvet ve manipülasyon iddiaları kafaları karıştırırdı. Uzmanlardan borsaya yatırım yapmayı planlayan küçük yatırımcıya yönelik uyarı üstüne uyarı geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında, Borsa İstanbul’un enflasyon karşısında döviz ve altına göre daha fazla getirisi olduğunu belirtmiş ve Vatandaşlarımızın nereye kanalize olacağı açık” şeklinde konuşmuştu. Ancak son günlerde tartışılan rüşvet ağı iddiaları küçük yatırımcının "ütülmemesi" için neler yapması gerektiği tartışılmaya başlandı.

Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş, yatırımcının adeta "paran mı var derdin var" döneminden geçtiğini, enflasyon karşısında birikiminin erimemsi için çaba sarf eden küçük yatırımcının bunu başarırsa bu defa da enflasyonun üstünde bir getiri aradığını belirterek, hisse senedi piyasasının gözü kapalı girilip üç günde yatırımın katlanabileceği bir yer olmadığını dile getirdi. Büyük kazançların beraberinde büyük riskler de getirdiğini ifade eden Aktaş, "Son dönemde yaşananlara bakınca bu riskin daha da arttığı görülüyor. Küçük tasarruf sahibi borsada yatırım yapacaksa dersini iyi çalışmak zorunda" uyarısında bulundu. Borsada sadece getirinin değil ana paranın bir kısmının da kaybedilebileceği uyarısında bulunan Aktaş, küçük yatırımcı için şu tavsiyelerde bulundu:

Borsada yatırım yapmak isteyenler dikkat!

Dolar yeniden zirveye yükselirken borsa şirketleri ne yaptı?

Ne yapmak gerekir? Borsaya gireceklere tavsiyeler!