29 / 04 / 2024

Kudüs'teki inşa çalışmaları devam ediyor!

Kudüs'teki inşa çalışmaları devam ediyor!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'te yerleşim birimi inşa çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.Netanyahu, Aşdod'da yapımına başlanan limanın temel atma töreninde yaptığı konuşmada,başka limanların da inşa edileceğini söyledi.



Negev ve Galilee (Celile) bölgesiyle bağlantının sağlanması için otoban ve tren yolu inşaatlarının süreceğini dile getiren Netanyahu, "Ebedi başkent" olarak nitelendirdiği Kudüs'te de yerleşim birimi inşa çalışmalarının süreceğini ifade etti.

"Kudüs'teki inşa çalışmalarının barışı zora soktuğu yönündeki açıklamalara" ilişkin Netanyahu, "Esasında söz konusu iddialar, barışı zora sokuyor" dedi.

Netanyahu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu söylemler, gerçeklikten tamamen uzak ve Filistinliler arasında yanlış bir algının yayılmasına neden oluyor. 


Ebu Mazen (Mahmud Abbas), Kudüs'te Yahudilerin öldürülmesini teşvik ettiğinde, uluslararası toplum sessiz kalmakta ama biz Kudüs'te yapılaşma faaliyetleri yürüttüğümüzde sesini yükseltmekte. Bu çifte standardı kabul etmiyorum. Nasıl ki Fransızlar Paris'te, İngilizler Londra'da inşaat yapabiliyorsa, İsrailliler de Kudüs'te inşa faaliyetleri yürütebilir. Kudüs'teki inşa çalışmalarına devam edeceğiz." 


Hürses


Geri Dön