30 / 04 / 2024

Kuleli Askeri Lisesi'ni İl Özel İdaresi aydınlattı!

Kuleli Askeri Lisesi'ni İl Özel İdaresi aydınlattı!

İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul'un tarihi eserlerini ışıklandırmaya devam ediyor. Daha önce İstanbul siluetinde önemli rolü olan birçok yapıyı ışıklandıran İstanbul İl Özel İdaresi, Kuleli Askeri Lisesini de aydınlattı



Daha önce İstanbul siluetinde önemli rolü olan birçok yapıyı ışıklandıran İstanbul İl Özel İdaresi, Kuleli Askeri Lisesini de aydınlattı.

Tarihi binanın dokusuna uygun dış cephe dekoratifli aydınlatma projesi, mimar, mühendis ve restoratörler tarafından hayata geçirildi. 1828de Süvari Kışlası olarak inşa edilen Kuleli Askeri Lisesi, görkemli görüntüsünü bu sayede geceye de taşıdı.

Işıklandırma, tarihi binanın dominant özelliği vurgulanacak şekilde gerçekleştirildi. İstanbul Boğazında Çengelköy ve Vaniköy arasında bulunan Kuleli Askeri Lisesi artık geceleri de İstanbul'un pek çok noktasından izlenilebilecek.

13 milyon TLye yenilendi

Osmanlı döneminde Mekteb-i Şahane olarak anılan Kuleli Askeri Lisesinde 15 ay önce başlayan yenileme çalışmaları tamamlandı. Yenileme çalışmalarında; bina depreme karşı güçlendirildi, dış cephesi yenilendi. Tarihi bina yeni aydınlatma sistemiyle Boğaz kıyısında adeta bir inci kolye haline geldi.
Kuleli Askeri Lisesinin meşhur iki kulesi 1968de yapıldı. Lise, kuleler yapılmadan önce de bu adla anılıyordu. Çünkü ismini bulunduğu Kuleli Mahallesinden alıyordu. Osmanlı döneminde mahallede tahta kuleler vardı. Restorasyon çalışmaları 13 milyon liraya mal oldu. 
Hürriyet


Geri Dön