28 / 04 / 2024

Kumburgaz kıyılarına kordonboyu yapılıyor!

Kumburgaz kıyılarına kordonboyu yapılıyor!

Kumburgaz kıyılarını istedikleri gibi kullanan sitelerin tel örgü ve bariyerleri söküldü. Kıyılara şimdi kordonboyu yapılıyor...



Kumburgaz, istanbul'a en yakın ve en yoğun yazlıkçı bölgesi. Gişelerden geçtiğiniz zaman yarım saat içinde bölgedesiniz. Bu yüzden ciddi rağbet görür. Yazlık evlerin yer aldığı birçok site, sahil boyunca sıralanmıştır.

Ancak bu sitelerin uygulamaları uzun yıllardır ciddi bir soruna neden oluyordu. Her site, girişine bariyer koyup, sahile de sağlı sollu demir parmaklık örerek sınır belirlemişti. Kendi sitelerinde oturanlardan başkası denize giremez hale gelmişti.

30 YILLIK KANUNSUZLUK
Oysa, sokaklar ve sahiller kimsenin babasının malı olmadığı için bu kısıtlama yasalara tamamen aykırıydı.
Ancak hiçbir yetkilinin ses çıkarmaması sonucu bu kanunsuzluk yaklaşık 30 yıldır 'kanun' haline geldi, işte Büyükçekmece Belediyesi bu soruna el attı.

Belediye geçtiğimiz yıl sahile inen sokaklardaki bariyerleri tek tek kaldırttı. Bu sayede 80 sokak açıldı. Hemen arkasından deniz kıyısındaki tel örgüler kaldırılmaya başlandı. En kısası 7, en uzunu 40 metre olan sitelerin tel örgüleri söküldü. Böylece deniz kamuya açıldı. Büyükçekmece Belediyesi, şimdi yeni bir projeyle Kumburgaz'da kordonboyu oluşturmak için çalışmalara başladı. Kumburgaz sahilinin Büyükçekmece sahili gibi işlek kordonboyuna sahip olacağını dile getiren Belediye Başkanı Hasan Akgün, önceki gün çalışmaları yerinde inceledi.

KENTİN EN UZUNU
Yapımına başladıkları kordonboyunun Kumburgaz'ı cazibe merkezi haline getireceğini dile getiren Akgün, 'Uzun yaz akşamlarında vatandaşlar Büyükçekmece kordonboyuna geliyorlar. Amacımız Büyükçekmece kordonboyunun güzelliğini Kumburgaz'da da oluşturarak halkımıza alternatif dinlenme alanları kazandırmak' dedi.

Akgün, proje tamamlandığı zaman İstanbul'un en uzun kordonboyu olacağını da sözlerine ekledi.
Habertürk


Geri Dön