02 / 05 / 2024

Kumköy Arıtma Tesisi'nde sona yaklaşıldı!

Kumköy Arıtma Tesisi'nde sona yaklaşıldı!

Antalya’nın Manavgat ilçesi’nde nüfus yoğunluğu ve otel inşaatlarının artmasından dolayı, yetersiz kalan mevcut Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasite arttırma çalışmasında sona yaklaşıldı.



Manavgat’ta son yıllarda yaşanan çevre kirliliği ve koku sorunlarına, ASAT Genel Müdürlüğü ‘Büyükşehir Yasası’ ile birlikte yeni yatırımlarla çözüm üretiyor. ASAT, Manavgat’ın batı yakası ve Ilıca, Evrenseki, Çolaklı turizm bölgelerinde yaşanan çevre kirliliği ve koku sorununa karşı Kumköy Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasite artırma kararı almıştı. Kumköy Arıtma Tesisi’nin kapasitesi, 50 bin metreküpten 75 bin metreküpe çıkarılıyor. Çalışmaların hızla devam ettiği projede sona yaklaşıldı. Büyükşehir Yasası’nın ardından ASAT’a geçen Kumköy Atıksu Arıtma Tesisi’nde 50 bin metreküp olan mevcut kapasite, 25 bin metreküp ilave kapasite ile 75 bin metreküp’e çıkarılıyor. Kumköy Atıksu Arıtma Tesisi’nde ilave tesislerin yanı sıra uzun yıllardır kullanıldıkları için ömrünü tamamlayan elektronik mekanik tesislerin yenileme çalışmaları da gerçekleştiriliyor.


ATIK SU SULAMADA KULLANILACAK

Kumköy Arıtma Tesisi’ne ilave 25 bin metreküp kapasiteli yeni biyolojik reaktörün yanı sıra deşarj pompa istasyonu, giriş pompa istasyonu, derin deniz deşarj pompa istasyonu da yapılıyor. Proje kapsamında koku giderme çalışmalarına yönelik biyolojik ve aktif karbon koku giderme sistemleri de yapılacak. Tesisin çevre düzenlemesi ile çıkış suyu standartlarının uluslararası standartları yakalaması ve sulama alanında kullanılması hedefleniyor.


Milliyet 


Bu haber Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı


Manavgat ve çevresinde nüfus yoğunluğu ve otel inşaatlarının artmasından dolayı, yetersiz kalan mevcut Atık Su Arıtma Tesisleri’nde kapasite arttırılma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tesis tamamlandığında atık su, sulamada kullanılacak


Manavgat’ta son yıllarda yaşanan çevre kirliliği ve koku sorunlarına, ASAT Genel Müdürlüğü ‘Büyükşehir Yasası’ ile birlikte yeni yatırımlarla çözüm üretiyor. ASAT, Manavgat’ın batı yakası ve Ilıca, Evrenseki, Çolaklı turizm bölgelerinde yaşanan çevre kirliliği ve koku sorununa karşı Kumköy Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasite artırma kararı almıştı. Kumköy Arıtma Tesisi’nin kapasitesi, 50 bin metreküpten 75 bin metreküpe çıkarılıyor. Çalışmaların hızla devam ettiği projede sona yaklaşıldı.


TESİSLER YENİLENİYOR


Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından ASAT’a geçen Kumköy Atıksu Arıtma Tesisi’nde 50 bin metreküp olan mevcut kapasite, 25 bin metreküp ilave kapasite ile 75 bin metreküp’e çıkarılıyor. Kumköy Atıksu Arıtma Tesisi’nde ilave tesislerin yanı sıra uzun yıllardır kullanıldıkları için ömrünü tamamlayan elektronik mekanik tesislerin yenileme çalışmaları da gerçekleştiriliyor.


ATIK SU SULAMADA KULLANILACAK


Kumköy Arıtma Tesisi’ne ilave 25 bin metreküp kapasiteli yeni biyolojik reaktörün yanı sıra deşarj pompa istasyonu, giriş pompa istasyonu, derin deniz deşarj pompa istasyonu da yapılıyor. Proje kapsamında koku giderme çalışmalarına yönelik biyolojik ve aktif karbon koku giderme sistemleri de yapılacak. Tesisin çevre düzenlemesi ile çıkış suyu standartlarının uluslararası standartları yakalaması ve sulama alanında kullanılması hedefleniyor.




Antalya Büyükşehir Belediyesi 



Haber Anayurt'ta şöyle yer aldı;



Manavgat ve çevresinde nüfus yoğunluğu ve otel inşaatlarının artmasından dolayı, yetersiz kalan mevcut Atık Su Antma Tesisleri'nde kapasite aıttınlma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tesis tamamlandığında atık su, sulamada kullanılacak. Manavgat'ta son yıllaıda yaşanan çevre kirliliği ve koku sorunlarına, ASAT Genel Müdürlüğü 'Büyükşehir Yasası' ile birlikte yeni yatırımlarla çözüm üretiyor. ASAT, Manavgat'ın batı yakası ve Ilıca, Evrenseki, Çolaklı turizm bölgelerinde yaşanan çevre kirliliği ve koku sorununa karşı Kumköy Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasite artırma kararı almıştı. Kumköy Arıtma Tesisi'nin kapasitesi, 50 bin metreküpten 75 bin metreküpe çıkarılıyor. Çalışmaların hızla devam ettiği projede sona yaklaşıldı. Yeni Büyükşehir Yasası'nın ardından ASAT'a geçen Kumköy Atıksu Antma Tesisi'nde 50 bin metreküp olan mevcut kapasite, 25 bin metreküp ilave kapasite ile 75 bin metreküp'e çıkarılıyor. Kumköy Atıksu Antma Tesisi'nde ilave tesislerin yanı sıra uzun yıllardır kullanıldıkları için ömrünü tamamlayan elektronik mekanik tesislerin yenileme çalışmaları da gerçekleştiriliyor. 

Anayurt



Bu haber Haberci 07'de şöyle yer aldı:



Manavgat ve çevresinde nüfus yoğunluğu ve otel inşaatlarının artmasından dolayı, yetersiz kalan mevcut Atık Su Arıtma Tesislerinde kapasite arttırılma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tesis tamamlandığında atık su, sulamada kullanılacak.
 
Manavgat'ta son yıllarda yaşanan çevre kirliliği ve koku sonullarına, ASAT Genel Müdürlüğü 'Büyükşehir Yasası' ile birlikte yeni yatırımlarla çözüm üretiyor. ASAT, Manavgat'ın batı vakası ve Ilıca, Evrenseki, Çolaklı turizm bölgelerinde yaşanan çevre kirliliği ve kolcu soranıma karşı Kumköy Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasite artırma kararı almıştı. Kumköy Arıtma Tesisi'nin kapasitesi, 50 bin metreküpten 75 bin metreküpe çıkarılıyor. Çalışmaların hızla devanı ettiği projede sona yaklaşıldı. 

TESİSLER YENİLENİYOR 

Yem Büyükşehir Yasası'nın ardından ASAT'a geçen Kumköy Atıksu Arıtma Tesisi'nde 50 bin metreküp olan mevcut kapasite, 25 bin metreküp ilave kapasite ile 75 bin metreküp'e çıkarılıyor. 
201 b yılının Mart aynıda tamamlanacak olan Kumköy Atıksu Arıtma Tesisi'nde ilave tesislerin yanı sıra uzun yıllardır kullanıldıkları içiıı ömrünü tamamlayan elektronik mekanik tesislerin yenileme çalışmaları da gerçekleştiriliyor. 

ATIK SU SULAMADA KULLANILACAK 

Kumköy Arıtma Tesisi'ne ilave 25 bin metreküp kapasiteli yeni biyolojik reaktörün yanı sıra deşarj pompa istasyonu, giriş pompa istasyonu, derin deniz deşarj pompa istasyonu da yapılıyor. Proje kapsamında koku giderme çalışmalarına yönelik biyolojik ve aktif karbon koku giderme sistemleri de yapılacak. Tesisini gevre düzenlemesi ile çıkış suyu standartlarının uluslararası standartları yakalaması ve sulama alanında kullanılması hedefleniyor. 

Haberci 07

Geri Dön