29 / 04 / 2024

Kumsan Grup, Moldova Kişinev'de 120 konutluk proje başlıyor!

Kumsan Grup, Moldova Kişinev'de 120 konutluk proje başlıyor!

Avrupa'da yatırım üssü olarak Moldova'yı seçtiklerini belirten Kumsan Grup ortaklarından Barış Bilgin, Moldova'nın başkenti Kişinev'de 120 konutluk proje inşaatına başlayacaklarını açıkladı.



Avrupa'da yatırım üssü olarak Moldova'yı seçtiklerini belirten Kumsan Grup ortaklarından Barış Bilgin, Moldova'nın başkenti Kişinev'de 120 konutluk proje inşaatına başlayacaklarını açıkladı. 


2017 sonunda teslim edilecek konutların yüzde 15'ini şimdiden sattıklarını belirterek, "Bu ilgi nedeniyle aynı ülkede bir başka projeyi daha planlamaya aldık. Moldova'da turizm, ihracat ve ithalat konusunda faaliyetlerimiz vardı. Avrupa'daki diğer faaliyetlerimizi yeni oluşturduğumuz satış kanallarıyla hızlandırmayı düşünüyoruz" dedi. 


Yurtiçinde ise ilk etapta, senelik ortalama 150 konut üretme hedeflerinin bulunduğuna dikkat çeken Barış Bilgin, halen Eskişehir'de iki farklı projede, 60 konut ürettiklerini bildirdi. Bilgin, yeni dönemde kentte bir şantiyelerinin daha kurulacağını açıkladı. 

Eskişehir dışındaki yatırımları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bilgin, Antalya bölgesinde özellikle kamu yatırımlarının arttığına vurgu yaptı. Bilgin, "Bölgede beş şantiyemiz mevcut. 


Sadece burada 500 ün üzerinde istihdamımız var. Rusya ile yaşanan krizden dolayı buradaki yatırımlar da süreç içerisinde azalabilir. Dolayısı ile yurt dışı pazarlardaki araştırmalarımız da devam ediyor. Moldova'dan sonra bir Afrika ülkesinde yatırım yapabiliriz" değerlendirmesini yaptı. 


Mermer sektöründe büyümesini sürdürüyor Barış Bilgin, konut üretim dışında mermer sektöründeki faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. 


Bilgin, Çin'de yavaşlamaya başlayan mermer sektöründen etkilenmemek için bugüne kadar blok mermer üreticisi olarak sürdürdükleri faaliyetlerini, mermer işleme tesisini de devreye alarak genişlettiklerini söyledi. 'Marbil Marble' markasının global pazarlardaki bilinirliğini artırmak için çalıştıklarına değinen Bilgin, iç piyasaya blok mermer ve işlenmiş ürün tedariği yapan firmanın özellikle büyük projelere uygun fiyatlar verebüecek şekilde yapılandırıldığını söyledi. Bilgin, ayrıca 'Bizim Beton' markasıyla hazırbeton sektöründe beş hazır beton santralinin ve madencilik sektöründe iki taşocağının sahibi olduklarını dile getirdi. Prefabrik sektöründe ise geçen yıl ön germeli köprü kirişi yatırımını devreye aldıklarını anlatan Barış Bilgin,"Kaliteye verdiğimiz önem sayesinde kimisi yüklenici, kimisi alt yüklenici olarak büyük ölçekli işlerin aranılan çözüm ortağı olduk. Paşabahçe, Pınar Süt, Metro AVM, Baumax,TOKİ, Eti Maden, Karayolları, NATO gibi projelerde yer almamız kalitemize bağlı diye düşünüyorum" dedi. 


Grubun tarım sektörüne de yatırım yaptığını anlatan Barış Bilgin, yaklaşık 6 bin dönümlük ekilebilir tarım arazisi yatırımı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bilgin, şu an bu yatırımın fizibilitesini yaptıklarını dile getirdi. Grubun entegre yapısı sayesinde NATO'nun güvenilir tedarikçi listesine dahil olduğuna işaret eden Bilgin, "Şu an Kayseri'de Türkiye'nin en büyük askeri uçak hangarını yapıyoruz. Sahip olduğumuz 'hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıkları geri kazanım tesisi' ile şehirdeki tüm hafriyat ve kentsel dönüşüm atıklarının işlenmesine yetecek kapasitedeki tesisimizi devreye aldık. Kendi imal ettiğimiz ürünlerden oluşan atıklarımızı geri kazanmak üzere kurulu bir felsefimiz zaten vardı" ifadelerini kullandı. 


Dünya


Geri Dön