12 / 05 / 2024

Kur artışı Boğaz hattındaki milyon dolarlık yalı satışlarını etkilemedi!

Kur artışı Boğaz hattındaki milyon dolarlık yalı satışlarını etkilemedi!

Satıcıların "Dolar dolardır, 3 lira 5 lira bizim için fark etmez, rakamımız budur" dediğini aktaran Ayıkcan Emlak yetkilisi Sinem Ayıkcan Yılmaz, bugüne kadar kurdan ötürü fiyatını kıran satıcı görmediklerini söyledi...



Kur artışı Boğaz hattındaki milyon dolarlık yalı satışlarını etkilemedi. Satıcıların "Dolar dolardır, 3 lira 5 lira bizim için fark etmez, rakamımız budur" dediğini aktaran Ayıkcan Emlak yetkilisi Sinem Ayıkcan Yılmaz, bugüne kadar kurdan ötürü fiyatını kıran satıcı görmediklerini söyledi. Yalı dışındaki villalarda ya da diğer mülklerde de bir değişim olmadığını bildiren Yılmaz, "Yalının bir ikincisi yok. Eğer gerçekten alıcı aradığı nitelikte bir yeri bulursa, onu kaçırmamak adına kuru çok fazla önemsemiyor" şeklinde konuştu. 


600 YALI VAR 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ise İstanbul'da 600 yalı bulunduğunu söyledi. 366 tanesinin tarihi eser, kalanının da kargir yalısı ve yol yalısı niteliğinde olduğunu belirten Yazıcı, bazı yalıların önünden zaman içinde yol geçmesinden dolayı yol yalısına dönüştüğünü anlattı. 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön