16 / 05 / 2024

Kurban Bayram öncesi o şehre talep arttı!

Kurban Bayram öncesi o şehre talep arttı!

Kurban Bayramı tatiline az bir zaman kala vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Tatili için en çok da o şehre talep arttı. İşte detaylar!



TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Hüseyin Gencer’in bu konuya dair yaptığı açıklamasında şunları söyledi; "Geçen seneye oran ile rezervasyonlar arttıkça artıyor. Temmuz ayında da yüzde 100 doluluk bekleniyor.”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan Angelina Jolie'ye, Brad Pitt ve David Beckham'a kadar birçok ünlü ile iş insanının tatil için tercih ettiği Antalya'nın Kaş ilçesi Kalkan Mahallesi'ndeki lüks villalar, pandemi döneminde izole tatilin bilinen adreslerinden biri oldu. 'Sıfır temaslı' tatilin haftalığına on binlerce lirayı gözden çıkaran tatilcilerden sonra lüks villa turizmi daha geniş kesime yayılmaya başladı.

Kurban Bayram öncesi o şehre talep arttı!

VİLLALAR DOLMAK ÜZERE

5 yıldızlı otellere alternatif olan villalar ise denize mesafesine, büyüklüğüne, havuz çeşidine aynı zamanda manzarasına göre fiyat aralığı değişiyor. Kurban Bayramının hemen öncesinde ilginin arttığı villalarda, rezervasyonlar da dolmaya başladı. TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Hüseyin Gencer, bölgede yaklaşık 6 bin villa olduğunu söyledi. Lüks villanın tatilcilerce çok tercih edildiğini belirten Gencer, her yıl sektörün yüzde 10 ile 20 oranında büyüdüğünü dile getrdi.

 Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması aynı zamanda tatil sezonuna giriş için de bir fırsat diyen Gencer, "Geçen seneye oranla da rezervasyonlar artıyor. Şu anda yüzde 70 oranında doldu. Temmuz ayında yüzde 100 doluluk bekleniyor" ifadelerine yer verdi.

ERKEN REZERVASYONLAR AVANTAJLI

Tatilcilerin genel olarak da internet üzerinden rezervasyon yaptırdıklarını ve bir sezon tatil yapan kişilerin sonraki planlarında da villayı tercih ettiğini vurgulayan Gencer, erken rezervasyonun artılarına dikkati çekti. Sezon ortalarına doğruda fiyatların isteğin yoğun olmasından dolayı arttığını belirten Gencer, "Tatilci, erken rezervasyonda yüzde 20 oranında kar edebilir. Ama sezon ortalarında rezervasyonlar dolunca, bu olanak ne yazık ki sunulmuyor" dedi.

Yarın hava nasıl olacak? Yeni haftada hava güneşli mi olacak?

Yarın elektrik kesintisi olacak mı? İşte 12 Haziran Pazartesi elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön