29 / 04 / 2024

Mardin Kurban Bayramı öncesi turizm yerlerinde yüzde 80 doluluğa ulaştı!

Mardin Kurban Bayramı öncesi turizm yerlerinde yüzde 80 doluluğa ulaştı!

Mardin'de Kurban Bayramı öncesi turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 80'lere ulaştı. Bayram tatilini tarihi ve turistik kentte geçirmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist Mardin'de rezervasyon yaptırıyor



Bayram tatilini tarihi ve turistik kentte geçirmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist Mardin'de rezervasyon yaptırıyor. İnanç ve kültür turizminin en önemli şehirlerinden biri olan Mardin'de bayram öncesi otelciler ve esnaf hazırlıklarını tamamladı. 


Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması dolayısıyla bölgedeki otel ve resmi pansiyonlarda rezervasyonların dolduğunu, bayram tatili süresince turist yoğunluğu yaşanacağını söyledi.


Bayram tatili boyunca, Mardin'deki turistik tesisler ve konaklama merkezlerindeki doluluk oranının yüzde 80'lere ulaştığını belirten Ayanoğlu, 'Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması turist hareketliliğini beraberinde getirdi. Kurban Bayramı'nda bölge turizmcisinin yüzü güldü. Bayramda Mardin'i tercih eden turistlerin büyük çoğunluğu İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük şehirlerden gelen yerli turistlerden oluşuyor. Ayrıca esnafı ve vatandaşların temizlik ve çöplerin toplanma saatlerine riayet konusunda dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Seyahat acenteleri ve turların yanı sıra Mardin'in bayram tatilinde çok sayıda yerli turisti ağırlayacağız. Şu anda Mardin ve ilçelerinde bulunan otellerde yer bulmak imk'nsız.' dedi


Çözüm süreci ile birlikte yoğun bir turist sayısı çeken Mardin en çok Vali Ahmet Cengiz'in yüzünü güldürdü. Mardin'in kültürel değerleri ve tarihi dokusuyla bir dünya markası olma yolunda önemli adımlar attığını belirten Cengiz, "İnsanlar artık güvenle bölgeye gelip tarihi şehirleri gezme fırsatı yakaladı. Turistler bayram tatilini geçirmek için tarihi kentimizi tercih ediyor. Son yıllarda Mardin turizmde kalitesini artırdı. Bir yandan inanç turizmi bir yandan kültür turizmi ile Mardin bütün dünyaya hitap ediyor." değerlendirmesinde bulundu.


Artuklu Kervansaray Otel sahibi iş adamı Sabahattin Evrensel ise Kurban Bayramı nedeniyle 9 gün boyunca Mardin'in yerli ve yabancı turist akınına uğrayacağını söyledi. Evrensel, "Bayram öncesi otellere yoğun bir rezervasyon talebi vardı. Türkiye'nin dört bir yanından inanç ve kültür şehri olan Mardin'i ziyaret etmek isteyen yerli turistler tarihi kenti seçiyor. Biz de gelen turistleri en iyi şekilde misafir edeceğiz.' şeklinde konuştu.


Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Gürgör, bayram nedeniyle otellerde doluluk oranının yüzde 80'lere ulaştığını ifade etti. Kurban Bayramı'nda turizm acentelerinin bir ay önce rezervasyonlarını yaptığını belirten Gürgör, "Bu yıl yaşanan yoğun turizm bayrama da yansıdı. Bayram sonrası da aynı hareketliliği bekliyoruz.' ifadesini kullandı.


MARDİN'İN GÖZDE MEKANLARI TURİSTLERİ BEKLİYOR

Tarihi, mimari ve kültürel dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mek'nı haline gelen Mardin, Ulu Camii, Deyrul-Zafaran Manastırı, Kırklar Kilisesi, Dara harabeleri, Hz. Muhammed(sav)'in ayak izinin içinde bulunduğu Sitti Radviye Medresesi, Şehidiye Camii, Kasimiye ve Zinciriye medreseleri ile tarihi çarşılar turizmcileri bekliyor. Tarihi çarşılarda gümüş işlemeciliği, Mardin leblebisi, bakır ve cam üzerine işlenen şahmeran motifi bakır tepsiler turistler için yeniden şekilleniyor.

Sabah


Geri Dön