Ekonomi

Kurban bayramına kısa süre kala koyunlara büyük zam! Sektör yetkilisi olacakları çekinerek açıkladı

Kurban bayramına 3 aydan kısa bir süre kalan fiyatlar da merak edilmeye başlandı. İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, bu sene az talep beklediklerini belirterek, "Geçen sene 2 bin 500 TL olan küçükbaş 4 bin TL'den satılır" dedi.Ramazan bayramının ardından bu sene Kurban'da fiyatların nasıl şekilleneceğini bekleyen vatandaşları üzecek haberler geldi

Ramazan ayının heyecanı yaşanırken, Ramazan bayramı da dört gözle beklenmeye başlandı. Ramazan bayramının ardından bu sene Kurban'da fiyatların nasıl şekilleneceğini bekleyen vatandaşları üzecek haberler geldi.

FAZLA TALEP BEKLENMİYOR

İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, Bloomberg TV'de hayvan fiyatlarının nasıl şekilleneceğini değerlendirdi. Civil, bu sene geçtiğimiz seneye göre çok daha az talep beklediklerini dile getirdi.

"ANAÇ HAYVANLARIN KESİME GÖTÜRÜLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Hayvanlıktaki tehlikeyi söyleyen Civil, "Asıl sorun yaz bittiği dönem yaşanacak. İşletmelerde hâlâ kesime gidecek hayvan var. Talebi karşılıyor ancak eylülden itibaren anaç hayvanların kesime götürüleceğini öngörüyoruz" dedi.

"KÜÇÜKBAŞ 3-4 BİN TL OLUR"

Hayvan fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Civil, "Büyükbaş kurbanlıklarda canlı baskül fiyatı 60-70 TL olur, geçen yıl fiyatlar 45-50 TL arasındaydı. Geçen Kurban Bayramında ortalama 2 bin 500 TL olan küçükbaş kurbanlıklar da ortalama 3-4 bin lira olur" ifadelerini kullandı.

Mazota bu geceden itibaren zam geliyor! Sosyal medyada dolaşan 'gizli zam' iddiası gündemi salladı

Söylentisi yetti! Marketlerde 70 lira olan ürünler 35 liraya düştü

Emekliye bayram ikramiyesinde son dakika: Hala zam haberi gelmedi!