27 / 04 / 2024

Kurban fiyatlarını gören şoke oluyor! İşte 2023 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları!

Kurban fiyatlarını gören şoke oluyor! İşte 2023 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları!

Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatların araştıran vatandaş şaşkına dönmüş durumda. Büyükbaş hayvan sayısındaki azalma ve maliyetlerdeki artış nedeniyle kurban fiyatları geçen yıla oranla yüzde 150 zamlandı.



Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar şimdiden kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Ancak yüksek enflasyon haliyle kurban fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Yüksek enflasyona bağlı olarak yem fiyatları ve genel olarak maliyetleri artmasının yanı sıra büyükbaş hayvan sayısının da azalması sonucu kurban fiyatları geçen yıl ile karşılaştırıldığında neredeyse üçe katlanmış durumda.

YÜZDE 150 ORANINDA ZAMLANDI

 Kurban fiyatlarını gören şoke oluyor! İşte 2023 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları!

Halk TV'den Yurdagül Uygun'un haberine göre kurbank fiyatları geçen yıla göre yaklaşık yüzde 150 oranında artış gösterdi. İstanbul’da fiyatlar semtten semte farklılık gösterse de büyükbaş hayvanda ortalama fiyatın 60-100 bin lira olduğu, küçükbaş hayvanlarda ise ortalama fiyatın 4-7 bin lira arasında değiştiği belirtiliyor. Haberde, İstanbul’da kurbanlık canlı dananın kilosu 165 lirayken, canlı düvenin kilosunun ise 155 lira civarında olduğu kaydediliyor. Kurbanlık satışı yapanlar fiyatların geçen yıla göre yüzde 150 oranında zamlandığını belirtirken, sözkonusu zammın hayvan sayısındaki azalma ve maliyetlerin yükselmesinden kaynaklandığını dile getiriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön