11 / 05 / 2024

Kurbanlık alacaklar dikkat! Bayramın ilk gününde küçükbaş hayvan fiyatları düştü!

Kurbanlık alacaklar dikkat! Bayramın ilk gününde küçükbaş hayvan fiyatları düştü!

Özellikle küçükbaş hayvanlarını satamayan besiciler, fiyatların bayram öncesine göre yaklaşık yüzde 30 oranında düştüğünü kaydetti. Pazardaki besiciler, satış için bayram sonuna kadar bekleyeceklerini dile getirdi.



“HAYVANLAR ELLERİMİZDE KALDI”

Milliyet’te yer alan habere göre, bayramın ilk günündeki fiyat düşüşlerinden bahseden besici Oktay Yürekli, “Satışlar bayramın birinci gününden önce de durgundu, bugün de durgun¨ dedi. Hayvanları satamadıklarını ve ellerine kaldığını söyleyen Yürekli, ¨Fiyatlar geçen seneye göre aşırı değil, normal. Fiyatlar 1500, 1800 ve 3000 arasında değişiyor ama maliyetler çok yüksek ve işin içinden çıkamıyoruz¨ şeklinde konuştu.

“BU HAYVAN PAZARINDA KESİM YERİ İSTİYORUZ”

Fiyatların bayramın birinci günü olduğu için yüzde 20-30 düştüğünü söyleyen Yürekli, geçen sene satışların bu seneye göre daha iyi olduğunu ve bu sene daha durgun olduğunu söyledi. ¨Bu hayvan pazarında kesim yeri istiyoruz¨ diyen Yürekli, vatandaşların kurbanları kestirme konusunda çok mağdur olduğunu sözlerine ekledi.

Kurbanlık alacaklar dikkat! Bayramın ilk gününde küçükbaş hayvan fiyatları düştü!

“FİYATLARI DÜŞÜRDÜKTEN SONRA SATIŞLARIMIZ ARTTI”

Fiyatların düşürülmesinin ardından satışların arttığını kaydeden besici Ali İhsan Özkaya ise, “Vatandaşlar kurban almayı bayramın son gününe bırakıyor. Dün ve bugün satış yapabildik ama önceden yapamadık. Fiyatlar biraz düştü, 2000 ile 3000 TL arasında değişiyor. Fiyatları düşürdükten sonra satışlarımız arttı. Burada bir kesimhane sorunu var, vatandaş da bu sıkıntı olduğu için almak istemiyor” ifadelerini kullandı.


Geri Dön