02 / 05 / 2024

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Dana, koyun ve koç fiyatları ne kadar oldu?

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Dana, koyun ve koç fiyatları ne kadar oldu?

Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurbanlık fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Dini vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, büyükbaş ve küçükbaşın kaç TL olduğunu sorguluyor. İşte kurbanlık fiyatları...



Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile beraber kurbanlık alacak vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırma motorlarında sorgulamaya başladı. Bu kapsamda, kurbanlık fiyatları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Ancak, hayvanın sağlık durumuna, satışı yapılacak bölgeye göre kurbanlık fiyatlarında farklılık olabileceği ifade edildi.

2023 yılında Kurban Bayramı 29 Haziran tarihinde başlayıp 2 Temmuz tarihinde de sona erecek. Peki, kurbanlık koyun fiyatları belli oldu mu? Kurbanlık fiyatları ne kadar?

 Kurbanlık fiyatları belli oldu! Dana, koyun ve koç fiyatları ne kadar oldu?

KURBANLIK FİYATLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Kurbanlık fiyatlarının belirlenmesi kapsamında birçok etkili faktör rol alıyor. Bunlar arasında hayvanın cinsi, sağlık durumu yaşı, kilosu ve bölgeye göre farklılık gösteren fiyatlar gibi unsurlar bulunuyor.

Aynı zamanda, bakımı, nakliye masrafları, yem fiyatları, satıcıların kâr marjları da fiyatlarda farklılık yaşanmasına neden olan faktörler olarak biliniyor. İnsanların bu unsurları göz önünde bulundurarak kurbanlık seçimlerini yapmaları ve uygun fiyatlı ve sağlıklı hayvanları satın almaları önemli olduğu belirtiliyor.

İşte kurbanlık fiyatları...


Geri Dön