01 / 05 / 2024

Kurdaki artış otel doluluk ortalamasını yüzde 80'e çıkaracak!

Kurdaki artış otel doluluk ortalamasını yüzde 80'e çıkaracak!

Kurdaki yükseliş turizmcilerin yüzünü güldürdü. Daha cazip bir pazar haline gelen Türkiye'de yabancı turistte yüzde 10 oranında artış beklenirken yerli turist için de kur sabitleme yoluna gidiliyor...



Dolar ve eurodaki hızlı artışın otel doluluk ortalamasını yıl sonunda yüzde 80'e çıkarması bekleniyor.


Kurdaki yükseliş turizmcilerin yüzünü güldürdü. Daha cazip bir pazar haline gelen Türkiye'de yabancı turistte yüzde 10 oranında artış beklenirken yerli turist için de kur sabitleme yoluna gidiliyor. Turizmciler marttaki seçimlerden sonra kurun stabil bir seyre geçeceğine inanıyor. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, "Seçimlerden sonra kurun stabil bir hal alacağını düşünen birçok otel ve havayolu şirketi kur sabitledi. Bu yolla yerli turist kaybının önüne geçilecektir. Yabancı turist için de Türkiye daha cazip bir pazar oldu" dedi. Otellerin yıllık doluluk oranının ortalama yüzde 60-70'lerde seyrettiğini belirten Çilsal, bunun 2014 sonunda yüzde 80'leri bulacağını söyledi. 


TURİZM ALTIN ÇAĞINDA 


Jollytour'un Onursal Başkanı Sinan Vardar ise kurdaki artışın Türkiye'nin turizm gelirlerini artıracağını ifade etti. Vardar, "TL'de yaşanan değer kaybı turist için ideal bir ortam oluşturdu. Bu yabancı oranını artıracaktır. Yerli turist için de erken rezervasyon büyük avantaj sağladı. Her iki grupta da artış bekliyoruz. Bu yıl turizmin altın çağı" diye konuştu. 


İÇ PAZARA YÜZDE 30 KONTENJAN AYIRDIK


Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya da tüm otellerinde iç pazara yönelik kontenjan artışına gittiklerini ifade etti. Kaya, "10-11 yıllık stabil ekonomi insanlara tatil alışkanlığı kazandırdı. Bu nedenle kurun yerli turisti olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Biz bu yıl iç pazara yüzde 30 kontenjan ayırdık" dedi. Kurun yakın zamanda normal seyrine döneceğine inandıklarını belirten Kaya şunları söyledi: "Geçen yılı çok güzel kapattık. Lüks segmente hitap eden Kapa Palazzo otellerimiz de dahil tüm tesislerimizde artış oldu. Mevcut rezervasyonlarımız 2014'ü de güzel kapatacağımızı gösteriyor."


Sabah Gazetesi 


Geri Dön