28 / 04 / 2024

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel borçlar 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla bir önceki çeyreğe kıyasla 8,3 trilyon dolar arttı ve 305 trilyon dolara yükseldi.



Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), merakla beklenen "Küresel Borç Monitörü" raporunu yayımladı. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından hazırlanan rapora göre, merkez bankaları faiz oranı artışlarının hızını yavaşlatarak piyasa kırılganlıklarına cevap verirken, küresel borç tutarı, 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla 2022 sonuna kıyasla 8,3 trilyon dolarlık artışla 305 trilyon dolara yükseldi.

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Yine verilen detaylara göre, söz konusu borcun dağılımına bakıldığında, hane halkına ait borçlar birinci çeyreğin sonu itibarıyla 57,6 trilyon dolar, finansal olmayan şirketlere ait borçlar 91,9 trilyon dolar, kamuya ait borçlar 85,7 trilyon dolar ve banka gibi finansal şirketlere ait borçlar 69,8 trilyon dolar şeklinde açıklandı.

Gelişmekte olan piyasalardaki borç, 2023 yılının ilk çeyreğinde 100 trilyon doları geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselirken, bu sınıftaki ülkelerin yüzde 75'inin borcu arttı.

Yine verilen detaylara göre, gelişmiş ekonomilerin toplam borcu da 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla 204,2 trilyon dolar şeklinde hesaplandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön