29 / 04 / 2024

Küresel GSYİH'nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

Küresel GSYİH'nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

İngiliz Financial Times geçtiğimiz günlerde Çin ekonomisini değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Yazıya göre işlerin Çin tarafında iyi gitmediği ve dünyanın kendini ekonomik bir düşüşe hazırlaması gerektiği gerçeğine parmak basılıyor. İşte haberin devamı..



Çin'in emlak piyasası, yavaş ilerleyen bir krizin ortasında duruyor. Yetkililer sürdürülemez borçları ve piyasa spekülasyonlarını dizginlemeye çalıştıkça emlak fiyatları düşüyor. Müteahhitler konut projelerini zamanında tamamlamak için mücadele ederken, yüz binlerce ev sahibi, önceden satılan mülkler için ipoteklerini ödemeyi reddediyor.

Çin'in gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 15-30'unu oluşturan emlak sektörü, gayri mülkle birlikte, pazarın sıkıntıları, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin için potansiyel küresel büyüme için sorun yaratıyor.

Küresel GSYİH nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

Nedir bu emlak piyasa sorunu?

  • Çin'in mülkiyet sorunları, kısmen kendi kasıtlı politika kararlarının sonucudur. 2020 Ağustos ayında Pekin, yıllardır süren devasa bir konut balonunu dikkatli bir şekilde söndürmeyi amaçlayan bir "üç kırmızı çizgi" politikası başlattı.
  • Politikanın iki amacı vardı: ekonominin emlak sektörüne olan aşırı bağımlılığını azaltmak ve birçok orta sınıf Çinli için ev fiyatlarını erişilebilir hale getirmek.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön