14 / 05 / 2024

Küresel GSYİH'nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

Küresel GSYİH'nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

İngiliz Financial Times geçtiğimiz günlerde Çin ekonomisini değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Yazıya göre işlerin Çin tarafında iyi gitmediği ve dünyanın kendini ekonomik bir düşüşe hazırlaması gerektiği gerçeğine parmak basılıyor. İşte haberin devamı..



Nakit sıkıntısı çeken müteahhitler projeleri zamanında tamamlamak için mücadele ediyor ama sektörün sorunları çözülmüyor. Bu yılın başlarında Çin’in güneydoğudaki Jingdezhen kentinde başladıktan sonra, satış öncesi mülk alanların protestoları neredeyse 100 şehre yayıldı ve yaklaşık 300 ev sahibi grubunu kapsayacak şekilde büyüdü.

Küresel GSYİH nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

Çin'in mülkiyet sorunları, Pekin'in sert "sıfır-COVID" politikaları ve yavaşlayan küresel büyüme nedeniyle zaten baskı altında olan ekonomisi için önemli bir risk oluşturuyor.

Bazı analistler piyasanın dibi gördüğüne inanırken, sektördeki sıkıntıların bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Financial Times yayın kurulu imzası ile yayımlanan analizde, mevcut ekonomik modeli onarmanın veya dünyanın en büyük ikinci ekonomisi için sektörle ilgili alternatif yollar bulmanın birkaç yıl alabileceği belirtildi.

Küresel GSYİH'nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisinin büyüklüğü, büyük bir yavaşlamanın küresel büyüme üzerinde hala ciddi bir etkisi olabileceği anlamına geliyor. Dünya Ekonomik Forumu, Çin'in GSYİH'sindeki her yüzde 1 puanlık düşüşün, küresel GSYİH'de yüzde 0,3'lük bir düşüşle sonuçlanacağını tahmin ediyor.

Küresel GSYİH nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi tarafından 2019 yılında yapılan bir araştırmada ekonomistler,  Çin'in GSYİH'sında yüzde 8,5'lik bir düşüşün gelişmiş ekonomilerde yüzde 3,25 ve gelişmekte olan ekonomilerde yaklaşık yüzde 6 düşüşle sonuçlanacağını tahmin ediyor.

TOKİ'den Şanlıurfalılara son dakika ucuz konut müjdesi! 603 ucuz konut için düğmeye basıldı! Sakın kaçırmayın!

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda'da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Türkiye'nin gururu Trendyol, Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun yıldızı olma yolunda!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön