29 / 04 / 2024

Türkiye'nin gururu Trendyol, Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun yıldızı olma yolunda!

Türkiye'nin gururu Trendyol, Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun yıldızı olma yolunda!

Gelecek senelerde de Türkiye'nin ihracatta ve teknolojide gururu olmaya devam etmek isteyen Trendyol: "Amacımız önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun en büyük,gelişen e-ticaret şirketi olmak.". İşte haberin devamı...



Geçtiğiniz günlerde dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali olan TEKNOFEST KARADENİZ'in final yarışları Samsun'da başlamıştı. Festivalin ana sponsorlarından biri olan Trendyol’da açtığı stantta ziyaretçilerle buluştu. Trendyol’un grup başkanı Çağlayan Çetin, TEKNOFEST’in destekçilerinden biri olduklarını söyledi.

Çetin daha sonra, “Trendyol bünyesindeki uygulama ve çözümlerimiz 2 bini aşkın Türk mühendis tarafından geliştiriyor. Bunun yanı sıra sınırları da kaldırarak, Türk mühendislerimizin geliştirdiği yerli ve milli teknolojilerimizi dünya çapında büyüme stratejimiz doğrultusunda, dünyanın farklı ülkelerine de taşıyoruz.” dedi.

 Bu bağlamda Türkiye’den doğan ve 12 yıl içinde uluslararası teknoloji liginde ülkemizi gururla temsil eden bir marka olarak, ülkemizin teknoloji arenası TEKNOFEST’te yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Çağlayan Çetin, "Amacımız önümüzdeki 5 sene içinde Orta Doğu'nun ve Avrupa'nın en büyük e-ticaret şirketi olmak." diyerek şirketin gelecek hedeflerinden bahsetti.

Trendyol olarak Türkiye'nin en büyük teknoloji şirketlerinden biri olduklarını söyleyen Çetin, geçen yıl ülkeden çıkan ilk "decacorn" olduklarını anımsattı.

Türkiye nin gururu Trendyol, Avrupa nın ve Orta Doğu nun yıldızı olma yolunda!

Çetin, Türkiye'de teknolojinin geliştirmesine ve teknoloji şirketlerinin kendilerini göstermesine katkı sağlayan TEKNOFEST'e ana destekleyicisi olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Trendyol olarak bir e-ticaret şirketiyiz fakat köklerimiz teknolojiden geliyor. Türkiye'de en fazla teknoloji mühendisi çalıştıran kurumlardan biri biziz. Şirketimizde 2 binin üzerinde teknoloji mühendisi çalışıyor. Tüm şirketimizin algoritmalarını, yazılımlarını kendimiz yazıyoruz. Bu yazılımlarımızla, teknoloji mühendislerimizle dünya çapında büyümemizi gerçekleştiriyoruz. Gittiğimiz yeni ülkelerde bu yazılımları ihraç ediyoruz. 2022 yılında Berlin'e ilk ofisimizi açtık. Bu süreç Amsterdam, Lüksemburg ve Londra ile devam edecek.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön