26 / 06 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o il için 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o il için 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir’de 2020 yılında yaşanan depremi anımsatarak, 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Ercan'ın açıklamaları...



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir’de 2020'de yaşanan depremi hatırlattı ve 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. Prof. Dr. Ercan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bölgede meydana gelecek depremin büyüklüğünün 7,3 olabileceğini kaydederken, yalnızca Sisam'da değil Girit'te, Rodos'ta, İkaria'da ya da Sakız Adası'nda olacak bir depremin de tsunami tehdidi yaratabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dan o il için 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı!

İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o açıklamaları...

İzmir Seferihisar Sığacık'ta yer alan marinanın genişlemesine yönelik girişime karşı gerçekleştirilen eylemlere Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da katıldı.

Dünya'da yer alan habere göre Sığacık Sosyal Tesis Alanı'ndaki eylemde önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Ercan, "Deniz doldurulamaz, koy doldurulamaz. Eğer benim elimden gelse bunların hepsini yıktırırım ve yeniden Küçük Limanı gelecek nesiller için oluştururum" dedi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dan o il için 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı!

30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Sığacık Mahallesi'nde bir kişinin hayatını kaybettiği tsunamiye atıf yapan Ahmet Ercan, daha büyük bir tsunaminin gelebileceğini dile getirdi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan gerekçesini açıklarken şu ifadeleri kullandı: Söz konusu depremin resmi büyüklüğü 6.6. Biliyorsunuz meydana gelen her depremin bir resmi büyüklüğü bir de gerçek büyüklüğü vardır. Fakat depremin gerçek büyüklüğü 7. Doğanın bir kuralı vardır. Eğer bir yerde bir doğa olayı olmuşsa bir deprem veya bir süpürtü (tsunami) dalgası gelmiş ise gelecekte en az o büyüklükte bir tane daha olur. Bu görmüş olduğunuz belki yaşam süreniz içindeki ilk süpürtü (tsunami) dalgası. Fakat bundan sonra da hep olacak. Çünkü milyonlardır senedir bunlar hep oluyor. "Eğer burada olabilecek en büyük deprem nedir" derseniz 7.3 dolayında bir deprem meydana gelebilir. Peki biz ille de Sisam'da olacak depremden mi korkacağız? Hayır. Rodos'ta, Girit'te, İkaria'da veya Sakız Adası'nda yaşanabilecek bir depremin oluşturabileceği bir süpürtü (tsunami) dalgası aynı biçimde etkileyecektir.

İstanbul Boğazı'nda satılık yalı furyası! Fiyatlar 6 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında! 

Arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul Uzmanı Çanakkale’deki fırsat bölgeleri açıkladı!

'Vatandaşlık Borsası'na operasyon: Ucuza vatandaşlık satan 60 kişi gözaltında!


Geri Dön