27 / 04 / 2024

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda'da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda'da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Belçika İstatistik Kurumu (Statbel), Perşembe günü yaptığı açıklamada Hollanda'da enflasyonun 1975'ten bu yana ilk kez yüzde onun üzerine çıktığını söyledi. Ülkede herkes bu durumu hayretle izliyor. İşte haberin devamı…



Belçika İstatistik Kurumu (Statbel)  Perşembe günü yaptığı açıklamada, enerji ve konut fiyatlarının enflasyondaki yükselişi etkilediğini belirtti. Fiyatların geçtiğimiz Temmuz ayında,  2021 temmuz ayına göre  %10,3 arttığını söylerken, haziran ayında enflasyonun  %8,6 olduğunu belirtti.

Verilen rakamlara göre, Belçika'da enflasyon temmuz ayında yüzde 9,62 iken , ağustos ayında 9,94'e çıktı. Böylece ülkede enflasyon, Mart 1976'den bu yanan ölçülen en yüksek seviyeyi gördü.

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Belçika'da en son bu rakamları 46 yıl önce görülmüştü.

Hollanda'daki enerji fiyatlarının temmuz ayında, 2021'in temmuz ayına göre %108 daha pahalı olduğunu ve konut kiralarının 2022'de geçen yıla göre %3 daha fazla yükseldiği rakamlarla karşımıza çıkıyor.

Ülkede enflasyondaki yükselişin ana nedeni ne bakıldığında ise enerji merkezli olduğunu görüyoruz. Enerjideki fiyat artışı %49,81'i buldu. Enerji ürünlerinin ağustos ayı enflasyonuna katkısı ise yüzde 4,43 düzeyinde gerçekleşti.

Belçika'da ağustos ayında 2021yılına kıyasla doğal gaz fiyatı % 106,9, elektrik fiyatı % 57,2, kalorifer yakıtı fiyatı % 52,6, uçak bileti fiyatı % 41,1, yağ fiyatı %29,3, mazot fiyatı % 26,3 ve deniz ürünleri fiyatı % 24 arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön