08 / 05 / 2024

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda'da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda'da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Belçika İstatistik Kurumu (Statbel), Perşembe günü yaptığı açıklamada Hollanda'da enflasyonun 1975'ten bu yana ilk kez yüzde onun üzerine çıktığını söyledi. Ülkede herkes bu durumu hayretle izliyor. İşte haberin devamı…



Hollanda, 2022’de, geçen sene temmuz ayına göre yüzde 12,3 daha pahalı!

Estonya, Letonya ve Litvanya, enerji için dış ithalata aşırı bağımlı olmaları nedeniyle en yüksek enflasyona sahip Avrupa ülkeleridir. Ortak para birimi ve yasal ödeme aracı olarak euroyu seçen, kullanan 19 ülke var.

Eurostat'a göre, tek para birimini kullanan toplam 10 ülke çift haneli enflasyon oranlarına sahipti: Belçika, Estonya, Yunanistan, İspanya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Hollanda, Slovenya ve Slovakya.

Diğer Avrupa ülkelerine baktığımızda ise, temmuz raporunda Almanya, geçen ay küçük bir düşüşün ardından enflasyonun yüzde 8,5'e yükseldiğini söyledi.

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Fransa'nın enflasyonu şu anda yüzde 6.8 ve İtalya'nın yüzde 8.4 oranında. Estonya yüzde 22,7, Litvanya yüzde 20,8 ve Letonya yüzde 21 enflasyon yaşıyor.

Rusya'nın şubat ayı sonlarında Ukrayna'yı işgal etmesinden önce, Avrupa ve dünyanın çoğu, enflasyona neden olan yükselen enerji fiyatlarıyla zaten sarsılmıştı. Çatışma, Rusya'dan gelen petrol veya doğal gaz tedarikinin kesintiye uğramasına yol açabileceği söylentileri, küresel endişeleri körükleyerek enerji krizini daha da kötüleştirdi.

Ucuz konut projesinde flaş gelişme yaşandı! 3 adım ev sahibi olunacak

Milli Emlak'tan 50 bin 600 TL'ye imarlı arsa fırsatı! 

Tüm arabaları bırakın Opel Mokka'daki indirim ve düşük faiz fırsatına bakın! İşte Mokka fiyat listesi 30 Ağustos 2022!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön