28 / 04 / 2024

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.



Bugün Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk Raporu açıklandı. Söz konusu raporda  küresel inşaat sektörünün önemli bir büyüme ve dönüşüm sürecinden geçtiğinin vurgusu yapıldı. Öte yandan kentleşme, demografik yapı, altyapıya yönelik artan yatırımların etkisi ile inşaat talebinde artış devam ediyor.

Rapora göre, Çin, ABD ve Hindistan’ın başı çektiği küresel inşaat üretiminin 2030 yılına kadar 15,5 trilyon dolara ulaşacağı öngörüldü.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030 a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

BATI AVRUPA'DA İFLASLAR YÜKSELİYOR!

Patronlardünyası'nda yer alan habere göre; Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk Raporu’na göre; Avrupa’da iflaslar her geçen gün artıyor. İnşaat sektörünün ağırlıkta olduğu daha uzun nakit dönüşüm çevrimleriyle çalışan KOBİ'lerden oluşan sektörde faiz oranlarının yükseldiği ve finansal koşulların sıkılaştığı ortamda bu şirketler artan girdi maliyetleri ve finansman sorunlarıyla mücade ediyor. Bundan dolayı Batı Avrupa'da inşaat sektöründe iflas sayıları gittikçe artıyor. 

ABD'DE KONUT ARZI KISITLI!

Raporda, ABD'de mevcut konut arzının kısıtlı olmasına rağmen yeni konut inşaatlarının hız kesmediğine vurgu yapıldı. Faiz oranlarının düşmeye başlaması ve makroekonomik zeminin iyileşmesinin etkisiyle 2024 yılının ikinci çeyreğinden itibaren sektörün canlanması bekleniyor.

TÜRKİYE'DE İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR!

Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk Raporu’nda, Türkiye'nin inşaat sektörüyle ilgili, dinamik yapısı ve proje çeşitliliği ile büyümeye devam ettiği belirtildi.

Fakat malzeme fiyatlarındaki dalgalanmalar, iş gücündeki sorunlar ve teknolojik adaptasyon gibi konular sektörün karşılaştığı zorluklar olduğuna değinildi.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030 a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

TÜRKİYE'DE KONUT SATIŞLARI 993 BİN 835 OLDU

2023 yılı Ocak-Ekim döneminde Türkiye genelindeki konut satışları 993 bin 835 oldu. 2023 yılının üçüncü çeyreğine ait GSYH'nin sektörel analizine göre inşaat sektörü yüzde 8,1'lik bir artışla öne çıktı.

Öte yandan  Türkiye inşaat sektörünün gelecekte daha da rekabetçi ve sürdürülebilir olabilmesi için stratejik planlamaların sürekli olarak güncellenmesi, sektör paydaşlarının da bu zorluklara etkili çözümler bulması gerektiğine dikkat çekildi.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

İnşaat malzemesi sanayi 2023 yılını artışla kapattı!

Geri Dön