07 / 05 / 2024

Kürk İnşaat Irak'ta otel zincirleri inşa edecek!

Kürk İnşaat Irak'ta otel zincirleri inşa edecek!

Yurtdışı faaliyetlerini Irak'ta sürdüren Kürk İnşaat, bu yıl aldığı yeni projelerle bölgedeki gücünü artırmayı hedefliyor. Kürk İnşaat, 2001 yılından bu yana Irak'ta özel ve kamu kuruluşları adına çeşitli projelere imza atıyor..



Yurtdışı faaliyetlerini Irak'ta sürdüren Kürk İnşaat, bu yıl aldığı yeni projelerle bölgedeki gücünü artırmayı hedefliyor. 2001 yılından bu yana Irak'ta özel ve kamu kuruluşları adına çeşitli projelere imza atan Kürk İnşaat, bugüne kadar 100 bin metrekarenin üzerinde kapalı inşaat alam yatırımını tamamladı. Ülkede bir taraftan turizm yatırımlarına da yönelen firma, bu yılın ilk çeyreğinde inşaat alanında ise Dohuk Amerikan Üniversitesinin ilk fazını hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

Irak'ın kuzeyi ve güneyinde yatırımları olduğuna dikkat çeken Kürk İnşaat Genel Müdürü Ahmet Kürk, yeni dönemde zincir otel projelerinin inşaatlarına başlayacaklarını söyledi. 


Erbil merkezdeki KDP Parti binası ve Erbil Uluslararası Havaalanı'ndaki VIP misafirhane inşaatlarım tamamlayarak teslim ettiklerini bildiren Ahmet Kürk, "Erbil Asayiş binası projemizi ise 2014 yılı sonlarında teslim ettik" dedi. Kürk, 1.5 yıl içinde tamamlayacakları Dohok Amerikan Üniversitesi projesinin ilk fazını ise yılın ilk çeyreğinde bitirmeyi planladıklarını açıkladı. Kürk "İlk faz 30 bin metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip olacak. Bu bölüm toplamda yaklaşık 70 milyon dolarlık bir iş. İnşaat 2017'ye kadar devam edecek ve tamamlandığında 300 bin metrekarelik bir proje gerçekleştirmiş olacağız. Bu rakamla şimdiye kadar toplam yaptığımız inşaatın üç katma ulaşacağız. Projenin toplam yatırım bedeli 400 milyon doları bulacak" dedi. 


Irak'ın kuzeyinde de güneyinde de yatırımları bulunduğuna dikkat çeken Ahmet Kürk, inşaatın yanında turizm yatırımlarının da devam ettiğini bildirdi. Yaz aylarında Maysan Rixos inşaatını tamamlayacaklarını dile getiren Ahmet Kürk, "Bu yatırımı Iraklı ortağımızla birlikte kendimiz adına yapıyoruz ve Rixos'a işletmeye vereceğiz" diye konuştu. 


Yedi otel proje aşamasına geldi 

Irak'ta yerel bir ortakla birlikte 2011'de şirket kurduklarını kaydeden Kürk, beş yıl içinde Irak'ta birden fazla beş yıldızlı otel inşa edeceklerini açıkladı. Bu otellerin işletmesini Rixos'un gerçekleştireceğini kaydeden Kürk, yedi otelin konsept projesinin tamamlandığını vurgulayarak "Irak, Türk inşaat sektörü için hareketli bir pazar, biz de Irak'ta daha çok projede yer almak istiyoruz" diye konuştu. 


Dünya Bölge


Geri Dön