03 / 05 / 2024

Kurna Köyü Konağı'nın açılışı gerçekleştirildi!

Kurna Köyü Konağı'nın açılışı gerçekleştirildi!

Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan konağın açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, köylerin mahalle statüsüne girmesiyle yetki sıkıntısının ortadan kalktığını ifade ederek, “Yatırımlarımız sürecek” dedi.




Pendik’in beş köyünden en büyüğü olan Kurna Köyü, geleneksel mimariyle inşa edilmiş bir Semt Konağı’na kavuştu. Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan konağın açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, köylerin mahalle statüsüne girmesiyle yetki sıkıntısının ortadan kalktığını ifade ederek, “Yatırımlarımız sürecek” dedi.



Tamamen eski Türk mimarisi ile tasarlanıp inşa edilen Kurna Köyü Konağı, düzenlenen törenle hizmete girdi.  Bünyesinde muhtarlık, kurs alanı ve büyük bir kıraathane de bulunan iki katlı merkezin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Türk, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Kaymakam Osman Tunç ve diğer mülki idare amirler ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, köylerin mahalle statüsüne geçmesi ile yetki ve sorumluluk sıkıntısı yaşamayacaklarını belirterek,  bundan sonra da yeni yatırımların köylere geleceğini söyledi.  Kurdele kesilerek açılışı yapılan 300 metrekare büyüklüğündeki konak,  muhtarlığın yanı sıra, köylülerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına da hizmet edecek.  Öte yandan semt konağında önümüzdeki günlerde Pendik Belediyesi tarafından halıcılık kursu da verilecek.


Muhtar Harun Yıldırım: “Doğalgazı bile belediyemiz getirdi”


 Köy halkı adına Pendik Belediyesine teşekkür eden Muhtar Harun Yıldırım, Belediyenin köylerine sadece semt konağı değil, pek çok yatırımı olduğunu ifade ederek “Doğalgaza bile belediyemizin girişimleri ile sahip olduk” dedi.


Milletvekili Satır: “Pendik her bakımdan zengin bir şehir” 


Kaymakam Osman Tunç,  Semt Konağı’nı “İlk bakışta örf ve adetlerimize ait olduğunu hissettiren çok güzel bir yapı” olarak nitelendirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Konakların köylerin köy gibi kalmasını sağlayan önemli unsurlardan biri olduğunu dile getiren Osman Tunç konuşmasının sonunda hayırlı olsun dileklerini sundu. 


Törene katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ise günümüzde manevi etkinliklerin devamı için mekanlar gerekli olduğunu, kentleşme ile semt konağı gibi yapılara ihtiyacın daha da arttığını söyledi. Konuşmasında Pendik’i genel olarak değerlendiren Milletvekili Satır, “Pendik her bakımdan zengin bir şehir. Sahile gidiyorsunuz marina,  yukarı çıkıyorsunuz köyler var. Bu anlamda Pendikliler şanslı” dedi.


Aşure, kestane ve pamuk şekeri dağıtıldı

 

Açılış programı sonunda vatandaşlara Belediye tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı. Geleneksel kıyafetler giymiş görevliler kavrulmuş kestane ikram ederken,  pamuk şekerci ise çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. 




Halıcılık kursu verilecek


Görkemli bir açılışla hizmete giren  300 metrekarelik Konak'ta bir de kurs alanı bulunuyor.  Yakın zamanda Pendik Belediyesi tarafından halıcılık kursu da verilecek


Pendik Belediyesi




Geri Dön