29 / 04 / 2024

Kürşat Tuncel: Iraklılar 20 daire birden alıyor!

Kürşat Tuncel: Iraklılar 20 daire birden alıyor!

Mütekabiliyet Yasası çıkmadan, Ortadoğulu alıcılar ev için valizle dolar getirmeye başladı. Ukra CEOsu Tuncel Özellikle Iraklılar bazen 20 daire birden alıyor dedi



Türkiye'den ev alamayan yabancılarla ilgili sorunun giderilmesi için hazırlanan Mütekabiliyet Yasası çıkmadan hedefine ulaştı. Özellikle, Ortadoğudaki demokrasi rüzgarı olarak gelişen Arap Baharı eylemlerinin tedirgin ettiği petrodolarlar, yönünü Türkiyeye çevirirken, yatırım yapacağı sektörü de gayrimenkul olarak belirledi. Irak, Kuveyt, İran gibi ülkelerden şirket sahiplerinin valizlerle getirdikleri paralarla, blok blok ev aldığı bu dönemde inşaat da yeni projeleri planlamaya başladı. Bu akımı en iyi değerlendiren şirketlerin başında gelen Ukra İnşaat, bugünlerde Arap bireysel alıcılara daire satmaya başladı.

Iraklılar projelerde kat kapatıyor

Alışverişe konu olan paraların valizlerle gelmeye başladığını belirten Ukra İnşaat CEOsu Kürşat Tuncel, yabancıların öncelikle sağlam şirket aradığını ve uygun proje bulduğunda da toplu alım yaptığını söyledi. Çift kira gelirli yeni kampanyalarının da yabancıları cezbettiğini kaydeden Tuncel HanePlus, HanPlus, Sedai Plus ve Ukra Citydeki bütün dükkanlar ve ofislerin tamanını kapsayan 5 yıl alıcıya kira garantisi veren bir kampanya yaptık. Yıllık evin değerinin net yüzde 6sını kira garantisi olarak ödüyoruz. Ama kullanma hakkını alıcıya bırakıyoruz. Yani ikinci kira da alabiliyor. Getirisi yıllık yüzde 12ye denk geliyor. Yani 5 yılda yatırdığı paranın yüzde 60ını alıyor. Bunun sonunda yine de memnun değilim derse, biz kayıpsız parasını iade ediyoruz dedi. Kampanyaya oldukça yoğun bir talebin olduğunu söyleyen Tuncel 10 günde 5.5 milyon liralık ciro yaptık. Mağaza ve ofislerle 7 bölüm satıldı. Metrekare fiyatı 2 bin ile 4 bin 500 lira arasında. Kampanyada 30 milyon liralık ciro yapmayı hedefliyoruz diye konuştu.

Kampanyanın yıl sonuna kadar devam edeceğini aktaran Tuncel, 200 mağaza, ofis ve home ofisin satışta olduğunu vurguladı. Müşterilerin bazen bir katın tamamını aldığını da söyleyen Tuncel şöyle konuştu: Yabancılardan çok talep geliyor. Özellikle Iraklılar, kat kapatıyorlar. Zengin alıcılar. Toplu halde almak istiyorlar. Arap Baharı nedeniyle geliyorlar. Iraklılar 2 katı birden kapattı. Şimdi 2 kat daha satacağız. Bir katta 20 daire var. Körfez bölgesinden gelen yatırımcının bankayı kullanamadığını belirten Tuncel Valizle para getirenler eve bakmıyor bile... Binaya bakıyor ve 10uncu katı aldım diyor. Emlak almak isteyen Avrupalılar ise Türk kökenli insanlar kanalıyla paralarını getiriyorlar. Biz parayı getiremiyoruz, lütfen gelip alın diyenler de var. Hollandalı ve Avrupalılar parayı getirmek istiyor ama getiremiyor. Özellikle Hollandalı bir alıcı var. 5 milyon doları hazır ama getiremiyor. Gelin siz alın diyorlar şeklinde konuştu.

Anadoluya da konut yapacağız

Kürşat Tuncel, İstanbulda rekabetin arttığını ve arazi bulmanın zorlaştığını belirterek, yönlerini Anadolunun sanayileşmiş illerine çevireceklerini söyledi. Kürşat Tuncel Biz artık Anadoluya açılmak istiyoruz. İstanbulda rekabet çılgınlaştı ve Anadolu şehirlerinde İstanbuldaki evler yok. Bursa, Kayseri, Gaziantep gibi illerde talep de var. Arsalar da uygun. Önümüzdeki yıl Anadoluda projeye başlayacağız. 400-500 konutluk projeler yapmayı planlıyoruz diye konuştu.

İbrahim Acar/Star


Geri Dön