09 / 05 / 2024

Kuru meyve ve mamulleri sektörü ihracatta rekora koşuyor!

Kuru meyve ve mamulleri sektörü ihracatta rekora koşuyor!

Türkiye'nin kuru meyve ve mamulleri sektörü yılın ilk yarısında 724 milyon 669 bin dolarlık ihracata imza attı. Yılın kalan bölümündeki ihracat rakamlarının da geçen yılın üzerinde olması bekleniyor.



Kuru meyve ve mamulleri sektörü ihracatta rekora koşuyor!

700 MİLYON DOLAR İYİ BİR SATIŞ

Dunya.com’daki habere göre, GAİB Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, sektörün ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye'nin kuru meyve ve mamulleri kaliteli ve aromalı. Yılın ilk yarısındaki ihracatımız 700 milyon doları geçti. İhracatımızda çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru kayısı lider konumundaki ürünler oldu. Bu sektörün ekonomiye büyük katkısı oluyor. Yılın ikinci yarısındaki ihracatımızı da geçen yıla göre artırmak için gereken tüm çalışmayı yapacağız. Ürünlerimizin kaliteli ve aromasının iyi olması nedeniyle dünyada büyük talep görüyor. Bizlerde bu talebi karşılarken yüksek katma değerli mamulleri çoğaltarak pazarlarda söz sahibi olmaya çalışıyoruz. 2023 yılının ikinci yarısında önceliğimiz elbette uluslararası fuarlar ve tanıtım çalışmaları olacak."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön