30 / 04 / 2024

Kuruçeşme Kültür Merkezi tamamlanıyor!

Kuruçeşme Kültür Merkezi tamamlanıyor!

Kentin pek çok yerinde inşa edilerek faaliyet gösteren kültür merkezlerinden biri de Kuruçeşme’de yapılıyor. İnşat işleri tamamlanan yapının ısı yalıtımı ve elektrik tesisat işleri devam ediyor



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kültür merkezleriyle kent insanına eğitim mekânları kazandırırken geleneklere de sahip çıkıyor. Kültür merkezlerinin geniş salonlarında vatandaşlar düğün, sünnet, kına gibi toplantı günlerini gerçekleştirirken, kültür merkezi bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli kurslar halkın iş ve eğitim hayatında önemli yere sahip oluyor. Yapı özellikleri bakımından da cazip mekânlar olan kültür merkezleri sosyo-kültürel ihtiyaca cevap verecek nitelikte yapılıyor.



TESİSAT İŞLERİ YAPILIYOR

Kentin pek çok yerinde inşa edilerek faaliyet gösteren kültür merkezlerinden biri de Kuruçeşme’de yapılıyor. İnşat işleri tamamlanan yapının ısı yalıtımı ve elektrik tesisat işleri devam ediyor. Yapıya geniş bir merpenden giriliyor. Yapıda salonun, odaların ve üst kata çıkan merpen girişlerinin buluştuğu geniş bir bekleme alanı yer alıyor. Binanın her iki yanında bulunan kulelerin içinde merpenler yer alıyor.


870 METREKARE ALAN

Yeni yapılan kültür yapılarından biri olan Kuruçeşme Kültür Merkezi, farklı mimari tarzıyla şekillenmeye başladı. Giriş kısmında kuleyi andıran iki yapısı bulunan merkez bu iki yapı arasında yer alan cam bölmeyle güneş ışığını yapının içine iletiyor. Bodrum, zemin ve bir kattan oluşan yapının 870 metrekare kullanım alanı bulunuyor. Yapı düğün, konferans, tiyatro ve seminer gibi sosyal aktivitelerin gerçekleşmesine imkân sağlıyor.



AMFİ NİKÂH SALONU

Kuruçeşme Fatih Mahallesinde yapımı süren kültür merkezinin tuğla örme işleri devam ediyor. Yapını çevresindeki boş alanlar taş dolgu yapılarak düzenleniyor. Spor amaçlı olarak da kullanılabilecek binada spor salonu yer alıyor. Binanın bodrum katında 160 kişilik amfi şeklinde nikâh salonu bulunuyor. Binada sergi amaçlı fuaye odası ve nikah memur odası, sanatçı odaları ve servis amaçlı mutfak diğer bölümler arasında yer alıyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön