02 / 05 / 2024

Kurumlar vergisi ne zaman verilir?

Kurumlar vergisi ne zaman verilir?

Kurumlar vergisi ne zaman verilir?: Vergi, beyannamenin vergi dairesine verildiği günde, beyanname posta ile gönderilmişse vergiyi tarh edecek daireye geldiği tarihi izleyen üç gün içinde tarh olunuyor...



Kurumlar vergisi ne zaman verilir?

Kurumlar vergisine; Sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadî işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları ile gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurları tabi tutuluyor.


Kurumlar vergisi bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen gelirler için ödeniyor.


Dar mükellefiyete tâbi yabancı kurumların vergisi, bunlar hesabına Türkiye'deki müdür veya temsilcileri; müdür veya temsilcileri mevcut değil ise kazanç ve iratları yabancı kuruma sağlayanlar adına tarh olunur.


Kurumlar vergisi, beyannamenin vergi dairesine verildiği günde, beyanname posta ile gönderilmişse vergiyi tarh edecek daireye geldiği tarihi izleyen üç gün içinde beyannamenin verildiği veya gönderildiği vergi dairesince tarh olunur.


Kurumlar vergisi ödeme süresi

Dar mükellefiyette kurumlar vergisi;

a) Yıllık beyanname ile bildirilenlerde beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar,


b) Muhtasar beyanname ile bildirilenlerde beyannamenin verildiği ayın yirmialtıncı günü akşamına kadar,


c) Özel beyannameyle bildirilenler ile tarhiyatın muhatabının Türkiye'yi terk etmesi veya tasfiye ve birleşme hallerinde verilecek beyannamelerde ise beyanname verme süresi içinde ödenir.


Kurumlar vergisi ne zaman verilir?

2013 yılına ilişkin kurumlar vergisi için beyanname verilmeye 1 Nisan itibarıyla başladı. Beyanname verme günü 25 Nisan tarihinde sona eriyor. 


Kurumlar vergisi ise 1 Nisan ile 30 Nisan tarihleri arasında ödeniyor.


Kurumlar vergisi beyannamesi 2014!


Geri Dön