02 / 05 / 2024

Kurumlar vergisi ödemesi son günü yarın!

Kurumlar vergisi ödemesi son günü yarın!

Kurumlar vergisi, kurum kazancı üzerinden yüzde 20 oranında alınıyor. Kurumlar vergisinden muaf tutulmayan vergi mükelleflerinin 2013 yılı kazançları için bu sene vergi ödemeleri gerekiyor. Kurumlar vergisi ödemesi son günü yarın..



Kurumlar vergisi ödemesi son günü yarın!

Kurumlar vergisi mükelleflerince, câri vergilendirme döneminin kurumlar vergisine mahsup edilmek üzere Gelir Vergisi Kanununda belirtilen esaslara göre ve câri dönemin kurumlar vergisi oranında geçici vergi ödeniyor. 


Kurumlar vergisi, kurum kazancı üzerinden yüzde 20 oranında alınıyor. Kurumlar vergisinden muaf tutulmayan vergi mükelleflerinin 2013 yılı kazançları için bu sene vergi ödemeleri gerekiyor.


24 Nisan'da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla beyanname verme süreleri 29 Nisan Salı gününe kadar uzatılmıştı.


Açıklamaya göre, beyanname verme süresinin uzatılması ödeme süresini etkilemeyeceğinden, mükelleflerin kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden vergileri kanuni süresinde ödemeleri gerekiyor.


Kurumlar vergisi ödeme şekli

Kurumlar vergisi, beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar ödenir.


Tasfiye ve birleşme halinde, tasfiye edilen veya birleşen kurumlar adına tasfiye veya birleşme kârı üzerinden tarh olunan vergiler, tasfiye veya birleşme nedeniyle infisah eden kuruma ait kurumlar vergisi beyannamesinin verilme süresi içinde ödenir. Tasfiye edilen veya birleşen kurumların bu Kanuna göre tahakkuk etmiş olup, henüz vadeleri gelmemiş bulunan vergileri de aynı süre içinde ödenir.



Kurumlar vergisinin tarhı!




Geri Dön