30 / 06 / 2024

Kuruş kuruş hepsi hesaplandı! Bayram öncesi aylıklara dev zam yapıldı! Hemen bu habere bakın

Kuruş kuruş hepsi hesaplandı! Bayram öncesi aylıklara dev zam yapıldı! Hemen bu habere bakın

Meclis'te kanunlaşması beklenen düzenleme ile en az alınacak emekli aylığı 7.500 TL'ye, bayram ikramiyesi ise 2.000 TL'ye çıktı. Ölüm aylığı alanlar da bu kampanyalı yükselişten nasiplenecek. Peki Dul ve yetim aylığı ne kadar olacak?



ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Meclis'teki tasarıda yer alan çifte yükselişin bu hafta kanunlaşması bekleniyor. Tasarı tasdik gördükten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vesilesi ile imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlanacak. Yeni taban maaş kararı ilk olarak Nisan ayı ödeme zamanında uygulanacak. Yeni düzenlemeden yararlanan dul ve yetimler, Nisan ayında hesaplarında yeni bedeli görebilecekler. Ramazan Bayramı ikramiyesi de büyük olasılıkla 17-21 Nisan tarihleri arasında verielecek. Şu anda ölüm maaşı alanlar ve Mart bitimine kadar aylık başvurusunda bulunanlar Ramazan Bayramı ikramiyesinden faydalanabilecekler.

Kuruş kuruş hepsi hesaplandı! Bayram öncesi aylıklara dev zam yapıldı! Hemen bu habere bakın

Düzenleme bağlamında dul ve yetimlere ne kadar ödeme yapılacak? Şu anki aylık bedellerine göre hesaplamalar şu şekilde:

%75 maaş oranına sahip olanlar için mevcut enaz maaş bedeli 4.125 TL iken yeni enaz maaş bedeli 5.625 TL oldu. Mevcut bayram ikramiyesi 825 TL iken yeni ikramiye bedeli 1.500 TL olarak tespit edildi.

%50 maaş oranına sahip olanlar için mevcut enaz maaş bedeli 2.750 TL iken yeni enaz maaş bedeli 3.750 TL oldu. Mevcut bayram ikramiyesi 550 TL iken yeni ikramiye bedeli 1.000 TL olarak tespit edildi.


%25 maaş oranına sahip olanlar için mevcut enaz maaş bedeli 1.375 TL iken yeni enaz maaş bedeli 1.875 TL oldu. Mevcut bayram ikramiyesi 275 TL iken yeni ikramiye bedeli 500 TL olarak tespit edildi.
Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?,

Uzman isim bütün yatırımcıları üstüne basa basa uyardı! Bu yıl altın rekor kıracak

Akıllı telefon alacaklar elinizi çabuk tutun! Büyük zam geliyor!


Geri Dön