02 / 05 / 2024

Kuşadası Belediyesi, şehirlerarası otogarı kiraya verecek!

Kuşadası Belediyesi, şehirlerarası otogarı kiraya verecek!

Kuşadası Belediyesi, şehirlararası otogarı 29 Nisan 2011 tarihinde saat 10.00'da Kuşadası Belediyesi'nde yapılacak ihale ile 3 yıl kiraya verecek. Açık artırma usulü ile yapılacak olan ihale bir yıllık kira bedeli üzerinden görülecek



Kuşadası Belediyesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

KUşžADASI BELEDİYESİ İLAN

1- Aşağıda adres, özellikleri belirtilen Kuşadası Belediyesine ait şžehirlerarası OTOGAR'ı için, 29/04/2011 tarihinde Saat 10:00'da Kuşadası Belediyesi hizmet binası encümen salonunda ve belediye encümeni huzurunda 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu'nun 45 nci maddesi uyarınca, 'Açık Artırma Usulü ' ile bir yıllık kira bedeli üzerinden 3 yıl süreli kira ihalesi yapılacaktır.

2- Kiraya verilecek taşınmazların 1 yıllık (muhammen) kira bedelleri ve geçici teminatları aşağıda belirtilmiştir.

İşyeri Adı ve Adresi : Kuşadası Belediyesi şžehirlerarası OTOGAR Terminali
Kira Bedeli (Yıllık) : 702.295,50-TL
G.Teminat : 21.068,86-TL
Vasfı : OTOGAR
özel Tem. : 20.000,00-TL
Saat: 10.00

3- İdare, ihale gününe kadar, ilan edilen taşınmazın ihalesinden vazgeçme hak ve yefkisine sahiptir.
4- İhaleye Katılabilecekler : Söz konusu ihaleye, ihale yasasında belirtilen niteliklere haiz olan özel ve tüzel kişiler katılabilecektir. İhaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu kanunun 74'ncü maddesine dayanılarak çıkarılan yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak, yine anılan kanun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifle bulunmak, geçici teminatı yatırmak ve istenilen belgeleri bulundurmak şarttır.

5- ihaleye Katılamayacaklar: 2886 sayılı kanunun 6.Maddesinde belirtilen şahıslar gerek doğrudan gerekse bir vasıta ile ihaleye giremezler. Bu yasağı saymayarak ihaleye girenler arttırmaya girmiş ve üzerine ihale yapılmış bulunursa, ihale bozularak muvakkat teminatı, mukavele yapılmış ise mukavele feshedilerek kesin teminatı irad kaydedilir.

6- İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir, ihale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir, idarenin ve Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.

7- İhaleye Katılacaklardan İstenilecek Belgeler:

A- Kanuni ikametgah olması ve tebligat için açık adres göstermeleri,

B- Ticaret veya Sanayi Odası veya Esnaf Odası sicil kayıt ve faaliyet belgesi, (2011 yılında alınmış),

C- Belediyeden ihale dosyası satın aldığına dair makbuz (Dosya satış bedeli 100.00-TL'dir),

D- Ortak girişim olması halinde ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (ilanın yapıldığı yıl içerisinde) odalardan temin edecekleri belge (tüm ortaklar için),

E- Noter tasdikli imza sirküleri,

F- Vekaleten ihaleye katılacak olanlardan, vekaletname ve noter tasdikli imza sirküleri,

G- Muhammen bedelin en az %3'ü olan 21.068,86-TL tutarında geçici teminat yatırılması,

H- 2.Maddede belirtilen 20.000,00-TL tutarında özel Teminatın yatırıldığına dair makbuz veya banka teminat mektubu,

I- İsteklilerin ortak girişim olması halinde ortaklık beyannamesi ile ortaklarca
imzalı ortaklık sözleşmesi verilmesi,

J- Vergi Dairelerinden (ortaklar dahil) gelir veya kurumlar vergisi borcu olmadığına dair borcu yoktur belgesi (ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış),

K- SSK prim borcu olmadığına dair belge (ilanın yapıldığı yıl içerisinde),

L- 2886 sayılı kanuna göre yasaklı olmadığına dair yazılı beyan vermeleri,

M- Kuşadası Belediyesine borcunun olmadığına dair, Kuşadası Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınmış onaylı belge gerekmektedir.

8- Geçici teminat: 1 yıllık kira bedeli üzerinden % 3 (yüzde üç) nispetinde hesap edilmiştir.

9- Kesin teminat: İhale bedeli üzerinden % 6 (yüzde altı) nispetinde hesap
edilerek alınacaktır.

10- Geçici ve Kesin teminat olarak şunlar alınır:

a) Tedavüldeki Türk Parası,
b) Bankalar ve özel fınans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları
c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır).

11- Teminatların teslim yeri : Bankalarca ve özel Finans kurumlarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne yatırılması zorunludur, özel ve Geçici Teminat olarak Banka Teminat Mektubu verecekler ise, bu teminat mektubunu istenilen diğer evraklarla birlikte ibraz edeceklerdir.

12- Tekliflerin Verilmesi : Teklifler belediye encümeni huzurunda açık artırma usulü ile sözlü olarak verilerek encümence kayıt altına alınır.

13- İhale Evraklarının Verilmesi ı İhale evraktan ilanda belirtilen İhale saatinde, ihaleyi yapacak olan De tediye encümenine teslim edilecektir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön