27 / 04 / 2024

Kuşadası Belediyesi'nden 6 yeni park!

Kuşadası Belediyesi'nden 6 yeni park!

Kuşadası Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde 6 yeni parkın yapımına başladı. Kuşadası'nda bir yandan park yapım çalışmaları yapılırken bir yandan da mevcut parkların fiziki koşullarının düzeltilmesi amacıyla yürütülen faaliyetler devam ediyor.




Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Hacıfeyzullah, Kadınlar Denizi,  İkiçeşmelik ve  Ege Mahallesi'nde toplam 6 yeni parkın yapımına başlandı. Projelendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından uygulama faaliyetlerine başlanan yeni park alanlarında, çocuk oyun alanları, tek potalı basketbol sahaları, yürüyüş yolları, jimnastik aletleri, piknik masaları, çocuk oyun grupları, spor alanları, kedi evleri ve evcil hayvan sulukları ve otomatik sulama sistemleri yer alacak.


KADINLAR DENİZİ MAHALLESİ'NDE PARK ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR


Kadınlar Denizi Mahallesi Kasım Yaman Caddesi üzerinde bulunan 1200 metrekarelik alanda projelendirme  çalışmasının ardından park yapım faaliyeti başladı. Parkın yapılacağı alanın tesviyesi tamamlanırken bitkilendirme çalışmalarına geçildi. Park alanında yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve otomatik sulama sistemi yer alacak.


İKİÇEŞMELİK'E İKİ YENİ PARK


Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından İkiçeşmelik Mahallesi Güneş Sokak üzerinde bulunan 1250 metrekarelik alanda projelendirme çalışması sonucu park yapım çalışmalarına başlandı. Proje dahilinde yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, spor alanı, yeşil alanlar, otomatik sulama sistemi, jimnastik aletleri ve oturma banklarının yer alacağı park alanında güvenlik amacıyla parkı sınırlayan istinat duvarlarının üzerine tel çit konulacak.


Ayrıca yine İkiçeşmelik Mahallesi Çamlıca Konakları mevkiinde bulunan Ferhat İlk Parkı'nın yapım çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Park alanında mevcut çam ağaçlarına uygun çizilen proje dahilinde hiç bir ağaç kesilmeden bakımları yapıldı. Parkta yürüyüş  yolları, çocuk oyun alanı, spor alanı, piknik masası yerleri ve yeşil alan yer alıyor. Ayrıca çocuk oyun gurubu, jimnastik aletleri, piknik masaları ve aydınlatma direklerinin  konulduğu parka alanında spor alanı en kısa zamanda sentetik zeminle kaplanacak.


EGE MAHALLESİ'NDE İKİ YENİ PARKTA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Ege Mahallesi 457. Sokak üzerinde bulunan Ali Kulalı Parkı'nın yapım çalışmasında son aşamaya gelindi. Uygulama dahilinde yürüyüş yolları, oturma alanı, yeşil alan ve sentetik zemin kaplamalı çocuk oyun alanı oluşturulurken park alanına çocuk oyun grubu yerleştirildi.  Bitkilendirme ve otomatik sulama sistemi yapılan yeni park alanına oturma bankları, çöp kovaları ve aydınlatma direkleri konuldu.


DENİZ TUTUM PARKI'NIN YAPIMINA BAŞLANDI


2005 yılında Kuşadası'nda yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Deniz Tutum'un adının verileceği parkın yapımına başlandı. Ege Mahallesi 438 sokak üzerinde bulunan ve projelendirme çalışmaları tamamlanan Deniz Tutum Parkı'nda hafriyat ve tesviye çalışmaları sürüyor. Proje dahilinde yürüyüş yolları, oturma alanları, aydınlatma, otomatik sulama sistemi ve sentetik zemin kaplamalı çocuk oyun alanı yer alacak.


MEVCUT İKİ PARK'TA YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI


Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi'nde bulunan Şevket Ühelge Parkı ve Kadınlar Denizi Mahallesi Yüksel Yalova Caddesi üzerinde bulanan park alanında yenileme çalışmaları tamamlandı. Yenileme çalışmaları dahilinde bozuk olan yer döşemeleri sökülerek yerine taş döşeme işlemi yapılırken yeni çim alanı oluşturulan parka  oturma bankları, çöp kovası ve sokak hayvanları için otomatik suluk konuldu.


Öte yandan tarihi Cevraki Mezarlığı’nda çevre düzenlemesi çalışmaları son bulurken mezarlığın içine tarihi dokuya uygun bir şekilde çeşme yapıldı.




Kuşadası Belediyesi


Geri Dön