19 / 05 / 2024

Kuşadası'nda 1.5 milyon TL'ye icradan arsa!

Kuşadası'nda 1.5 milyon TL'ye icradan arsa!

T.C. Adalet Bakanlığı Kuşadası 11. İcra Müdürlüğü, Aydın ili Kuşadası ilçesi, Türkmen mahallesi, İğdecik mevkiindeki 29.390,83 metrekare, SS. Ağaç İşleri San. Sitesi Yapı Koop. adına kayıtlı arsayı 1 milyon 544 bin 541,50 TL'den satışa çıkardı



Verilen ilan şöyle;

T.C. ADALET BAKANLIĞI KUŞADASI 11. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İL NI

DOSYA NO : 2011 / 502 TAL.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği,kıymeti, adedi, önemli özellikleri;

1- Taşınmazın Tapu Kaydı; Aydın ili, Kuşadası ilçesi, Türkmen mahallesi, İğdecik Mevkii, 368 ada, 27 parselde kayıtlı, 29.390,83 m2 miktarındaki arsa niteliğindedir. Borçlu S.S. AĞAÇ İŞLERİ SAN.SİTESİ YAPI KOOP. adına kayıtlıdır.

Adres; Taşınmaz Kuşadası-Kirazlı yolunun takribi 7.Km'sinde Zeytinyağı fabrikasını geçince sağ tarafta yola takribi 40-50 m. mesafede toprak yolla bağlantısı bulunan parseldedir.

İmar durumu; Parsel, Kuşadası sınırları dahilinde kalmaktadır.

Özellikleri: Taşınmaz üzerinde dört dükkanlık bir blokun su basman betonu dökülmüş, zemin kat kolon kalıplan kısmen çakılmış, 12 dükkanlı su basman betonu dökülmüş, bir adet dörtlü dükkana ait temel hafriyatı yapılmış,temel kalıpları çakılmış vaziyette olup başkaca bir imalat mevcut değildir. Parselin geri kalan kısmı boş durumdadır. Parsel etrafında yapılaşma mevcut olmayıp, tarlalar, zeytinlikler ayrıca zeytin yağı fabrikası ve biraz uzağında çiftlikler mevcuttur. Mevcut haliyle alt yapı hizmetlerinden kısmen (yol) faydalanır vaziyettedir.

MUHAMMEN BEDELİ; 1.544.541,50TL (BİRMİLYON BEŞYÜZKIRKDÖRTBİN BEŞYÜZKIRKBİR LİRA ELLİKURUŞ)

Satış şartları;

1 - Birinci Satışı 20.01,2012 günü saat 10:00 -10:05 arasında Kuşadası Adliyesi 202 nolu odada açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaktan toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 30.01.2012 günü aynı yer ve aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.Şu kadar ki.artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse verilen mehil içinde ihale bedelini ödemez ise namına yapılan ihale fesh olunarak İİK 133 maddesi hükmü tatbik olunur. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bede ile son ihale bedeli arasıdaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6 - Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyen¬lerin Kuşadası 1 .icra Müdürlüğü'nün 2011/502 tal. sayılı başvurmaları ilân olunur.05.12.2011 ,

7- İşbu satış ilanı tüm ilgililer tebliğ mahiyetindedir. (İİKm.126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

B: 76176 www.bik.gov.tr

İlan için tıklayın!


Geri Dön