28 / 04 / 2024

Kütahya Ada Stadı’ndaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor!

Kütahya Ada Stadı’ndaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor!

PTT 1. Lig'de mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor’un gelecek sezon maçlarını oynaması beklenen Ada Stadı’ndaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni stadyumun Mayıs ayında teslim edilmesi planlanıyor...




PTT 1. Lig'de mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor’un gelecek sezon maçlarını oynaması beklenen Ada Stadı’ndaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yüklenici firma sözleşme gereği Haziran ayında teslim edilmesi gereken yeni stadyumu Mayıs ayında teslim etmek için yoğun bir çalışma yürütüyor.


Kış mevsiminin iyi geçmesi nedeniyle çalışmaların aksamadan sürdüğünü ve zaman kazandıklarını ifade eden firma yetkilileri kapalı tribün, şeref tribünü ve soyunma odalarında kaba inşaatın tamamlanmak üzer olduğunu, ışıklandırma sisteminin kurulması için de yaklaşık 5 gün önce çalışmaların başladığını belirtti.


Gece müsabakaları ve konser gibi sosyal organizasyonların gerçekleştirilebilmesi için hazırlanan ışıklandırma sistemi için montaj çalışmalarına start verildi. Beş kişilik personelle aydınlatma direklerine projektör montajlayan firma TKİ Tavşanlı Linyitspor’un TRT tarafından verilen naklen yayınlarını da düşünerek FIFA standartlarında aydınlatma sistemi kuruyor.


TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, “Stat aydınlatması tasarımına gösterilecek özen hem müsabaka içerisindeki katılımcı grupları hem de müsabakayı takip eden seyircileri olumlu olarak etkileyecek şekilde tasarlanmıştır. Futbol müsabakalarının televizyondan yayınlanmasını göz önüne alarak, görsel konfor şartları bozulmadan, mevcut aydınlık düzeyi değerlerinin daha üzerinde bir aydınlık düzeyi sağlanması için tüm hesaplamalarımızı yaparak projemiz üzerinde çalışıyoruz. Yaklaşık 10 gün sonra montaj çalışmalarımızı tamamlayarak direkleri yerine yerleştireceğiz. Tavşanlı halkı Ada Stadı’nda yürütülen işlerin geldiği noktayı bu direkleri şehrin farklı noktalarında gördüğünde anlayacaktır. Kimse merak etmesin yeni stadımızı Mayıs ayında veya yaz başında teslim alacağız“ denildi.


Bu arada spor severlerde inşaat sürecini merak ederek zaman zaman Ada Stadı’na giderek firmanın yürüttüğü işleri yakından takip ediyor.




Milliyet


Geri Dön