27 / 04 / 2024

KKTC Su Temin Projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor!

KKTC Su Temin Projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor!

Mersin ' in Anamur İlçesi' nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne deniz seviyesinin 250 metre altından borular ile su götürme işleminde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor...



Anamur'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su taşıyacak olan "Asrın Projesi'nde" çalışmalar tüm hızıyla sürüyor .


Mersin'in Anamur İlçesi'nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne deniz seviyesinin 250 metre altından borular ile su götürme işleminde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 


"KKTC Su Temin Projesi" kapsamında deniz isale hattında yapılan boru batırma işlemine bir yenisi daha eklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Asrın Projesi" diye nitelediği "KKTC'ye Su Temin Projesi'inde" tüm çalışmalar hızla sürerken özellikle boruların denize batırma işlemlerine hız verildi. Anamur'un Cerenler-Taşlık Mevkii açıklarında yaklaşık 250-300 metre uzunluğundaki borular, gemilerdeki vinçler yardımıyla denize batırıldı. Başbakan R e cep Tayyip Erdoğan, 7 Mart 2011 günü projenin Anamur'da temelini atarken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Derviş Eroğlu'nun doğum günü olan 7 Mart 2014 Saat 13.30'da projenin açılışını yaparak Eroğlu'na bu projeyi doğum günü hediyesi olarak vereceğini söylemişti. 

İşte Başbakan Erdoğan'ın bu hediyeyi vermesi ve bu projenin 7 Mart 2014 gününe bitirilmesi için Anamur'da yoğun bir çaba harcanıyor. 


Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU/  Adana  İlk Haber


Geri Dön