02 / 05 / 2024

Kütahya kentsel dönüşümde mağduriyet olmayacak!

Kütahya kentsel dönüşümde mağduriyet olmayacak!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu: "Kentsel dönüşüm programı yapılacak bölgedeki vatandaşlarımızın hiçbir katkı payı vermeden kentsel dönüşüm programını gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.



Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu basından gelen talep üzerine basın mensupları ile sahur programında buluştu. Oldukça olumlu geçen basın mensuplarına özel olan sahur programında haber muhabirleri Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'na sorularını yönelttiler.


Sahur programında daha geniş zaman diliminde basınla sohbet etme imkanı bulduklarını ifade eden Saraçoğlu Kütahya'da bu yıl ramazan ayı için merkezde iftar çadırı kurmak yerine her gün farklı bir mahallede iftar sofraları kurmayı tercih ettiklerini böylelikle her gün farklı mahallelerde farklı kişilerle bir araya geldiklerini söyledi. İftar programlarında vatandaşların kendiler ile bire bir görüşme imkanı bulduklarını ve Belediye olarak düzenlenen bu mahalle iftar programlarından vatandaşların memnun olduğunu söyledi. 


"Kentsel Dönüşümde Mağduriyet Olmayacak" 


Saraçoğlu sahur programında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken en çok merak edilen konuların başında gelen kentsel dönüşümü de anlattı. 


Saraçoğlu " kentsel dönüşüm programı yapılacak bölgede ki vatandaşlarımızın hiçbir katkı payı vermeden kentsel dönüşüm programını gerçekleştirmek istiyoruz. 

Bu noktada da göreve geldiğimiz günden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda önemli noktaya geldik. 2014 yılının Aralık ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız protokol anlaşması ile bu işin nını Çevre ve Şehircilik Bamaliyetini bakanlığa mal etmiş olduk. Bu noktada bakanlıkla protokol imzalayan dördüncü il Kütahya oldu. Rezerv alanına yapacağımız bütün konutların fınansmakanlığı üstlenecek. Kütahya Belediyesi bütçesinden para harcamadan bunu gerçekleştireceğiz" dedi. 


Kütahya Ekspres Gazetesi


Geri Dön